dilluns, 21 de maig del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 46 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. MAIG 2018 PÀG. 11 " CONSTRUIM REPÚBLICA "


46 CONSTRUIM REPÚBLICA

‘Construïm República’: el govern recorda el mig any a l’exili en un vídeo
'No és la primera vegada a la història que el govern català, democràtic i pacífic, ha estat sotmès a l'exili i a la presó', diu Puigdemont en un vídeo difós amb motiu de l'efemèride
27 d’octubre de 2017, l’executiu espanyol va destituir el govern català, va suspendre l’autonomia i va convocar eleccions per la via del decret ministerial. El govern de Carles Puigdemont, escollit democràticament, es va repartir entre l’exili i les presons de Madrid. Avui, 30 d’abril, el president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Puig i Serret han complert mig any d’exili a Bèlgica, Escòcia i Alemanya.
‘No és la primera vegada a la història que el govern català, democràtic i pacífic, ha estat sotmès a l’exili i a la presó. Aquestes experiències col·lectives ens han fet un poble resilient, treballador i generador de lideratges compartits generosos i brillants’, diu Puigdemont en un vídeo difós amb motiu de l’efemèride.
En un comunicat, el govern a l’exili diu: ‘Malgrat la situació d’indefensió jurídica i de vulneració dels drets bàsics que exerceix l’estat espanyol als nostres representants electes, i malgrat haver guanyat de nou les eleccions que ells mateixos van imposar, el govern no ha abandonat en cap moment la seva responsabilitat davant els catalans i les catalanes, i ha treballat intensament per construir un nou marc polític de progrés per a Catalunya.’
També expliquen que tots ells s’han reunit cada dimarts ininterrompudament durant tot aquest temps, que han fet centenars de reunions de treball amb professionals, institucions i entitats de tots els àmbits, han emès declaracions polítiques i han treballat en vuit països diferents: Bèlgica, Alemanya, Escòcia, Suïssa, Dinamarca, Àustria, Finlàndia i Luxemburg. Diuen que l’objectiu és revertir la involució democràtica espanyola i construir República.
Principio del formulario
SFinal del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES






46 EL CONSELL DEUROPA DENUNCIA LA VIOLENCIA DEL GOVERN ESPANYOL

El secretari general del Consell d’Europa inclou la violència policíaca de l’1-O en el seu informe anual sobre drets humans
Thorbjørn Jagland recorda que l’organisme va queixar-se per carta a Zoido i va expressar preocupació arran de les acusacions d’un ús desproporcionat de la força
El secretari general del Consell d’Europa, l’ex-primer ministre de Noruega Thorbjørn Jagland, recorda en el report anual fet públic avui l’actuació de la policia espanyola durant el referèndum del primer d’octubre a Catalunya. En l’apartat ‘Conducta adequada de les autoritats durant esdeveniments públics’, Jagland fa referència al referèndum i explica que el comissari pels Drets Humans Nils Muiznieks va enviar una carta al ministre d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, per manifestar-li preocupació arran de ‘les acusacions d’un ús desproporcionat de la força’ per part de la policia espanyola a Catalunya. La violència policíaca del primer d’octubre s’esmenta al costat d’abusos policíacs a països com Armènia, Turquia, Moldàvia i Rússia i d’uns controls d’identitat a França. Podeu consultar l’informe ací:
En la missiva que Muiznkieks va adreçar a Zoido el 4 d’octubre, el comissari afirmava que l’ús de la força contra la gent que volia votar va ser ‘desproporcionat’ i ‘innecessari’ i va reclamar-li una investigació ‘independent i efectiva’ sobre l’actuació de la policia per impedir el referèndum. Dos dies després, Zoido va respondre al comissari que l’actuació havia estat ‘prudent, apropiada i proporcionada amb l’objectiu d’assegurar el compliment de la llei i la protecció dels drets i llibertats de tots els ciutadans’.
Jagland va parlar de l’actuació de la policia durant una reunió periòdica a porta tancada amb els representants permanents dels 47 estats membres a l’organització la setmana posterior al primer d’octubre. El 12 d’octubre, diputats de diversos partits i països de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa van fer una crida al ‘diàleg’ i a la implicació de la comunitat internacional davant la situació política a Catalunya. En un debat a Estrasburg titulat ‘la necessitat d’una solució política per a la crisi a Catalunya’, la majoria de diputats van condemnar la repressió policíaca l’1-O i van remarcar que la violència no era pas el camí.
Mesures anticorrupció
El report del secretari general també esmenta, entre més, les conclusions del cos anticorrupció del Consell d’Europa sobre l’estat espanyol, que considera l’aplicació de les recomanacions a l’estat espanyol ‘globalment insatisfactòria’.
El president del Grup d’Estats Contra la Corrupció (Greco) del Consell d’Europa, Marin Mrčela, va avisar fa pocs dies Espanya que, si els estats no fan cas de les normes marcades per l’organisme, hi ha un risc per la independència judicial. Segons el darrer informe del cos anticorrupció, l’estat espanyol no ha aplicat del tot cap de les onze recomanacions fetes per l’organisme l’any 2013 per prevenir i fer front a la corrupció entre diputats, jutges o fiscals.
El Consell d’Europa és una organització internacional formada per 47 estats i amb seu a Estrasburg. Té l’objectiu principal de defensar i protegir la democràcia, l’estat de dret i els drets humans, en particular els civils i polítics. En l’informe anual, el secretari general recorda que els drets humans i la democràcia ‘depenen de les institucions que els donen forma’. El document es basa en la tasca del Consell d’Europa a través de l’Assemblea Parlamentària, el Comissari pels Drets Humans i el Tribunal Europeu dels Drets Humans, entre més.
Principio del formulario
SFinal del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES






46 JUNKER RECONEIX CATALUNYA

Juncker reconeix per primera vegada que la UE podria mediar entre Catalunya i Espanya
El president de la Comissió Europea insta al diàleg i diu que 'no és cert' que la institució no lamentés la violència policíaca de l'1-O
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha reconegut per primera vegada que la Unió Europea (UE) podria mediar entre Catalunya i Espanya, però que les dues parts ho han de voler: ‘Per una mediació cal que hi hagi un acord entre les dues parts perquè sigui així i com que no hi ha aquest acord, i no vull interferir en el debat sense ser convidat a fer-ho, no ho faré’, ha dit en una intervenció al parlament flamenc.
Aquesta intervenció és la primera vegada en què Juncker parla sobre una possible mediació, una reivindicació de l’independentisme des de l’octubre. A més, Juncker ha instat Catalunya i Espanya a ‘reprendre’ el diàleg i se n’ha mostrat personalment partidari. ‘Crec que és una qüestió important’, ha afegit.
L’N-VA li ha retret el paper que han jugat les institucions europees i els seus ‘dobles estàndards’ amb Espanya quan es tracta de Catalunya. El portaveu del partit flamenc, Matthias Diependaele, li ha recordat que l’obligació de la Comissió de defensar els valors democràtics. ‘A la meva UE no es tolera la brutalitat policíaca en contra de ciutadans pacífics ni que polítics elegits democràticament siguin empresonats’, ha afirmat el portaveu de l’N-VA. De fet, diversos diputats han lluït el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics catalans i els exiliats.
Juncker ha respost que la Comissió ‘respecta’ les decisions de la justícia dels estats membres i el seu ordre constitucional. També ha dit que ‘no és cert’ que la Comissió no hagi lamentat la violència policíaca de l’1-O. ‘La violència no és mai una resposta i voldria que el diàleg existís’, ha afegit.
Possible reunió amb el president de la Generalitat
Ahir va transcendir que Juncker està disposat a reunir-se amb el futur president de la Generalitat després de la investidura de la setmana vinent, en funció dels temes que s’abordin. L’última reunió entre un president de la Generalitat i el president de la Comissió fou el 2011, quan Artur Mas va reunir-se amb Durao Barroso. També va trobar-se amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]
Principio del formulario
SFinal del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES





El digital alemany "Neue Debatte" ha publicat un article del catedràtic de la Universitat de Bremen, Axel Schönberger sobre la situació actual de Catalunya.
Si m'ho permeteu us tradueixo els apartats més interessants. https://t.co/BWLZaftRNg.

(1) Durant els últims mesos la llei espanyola ha perdut totalment la seva legitimitat.
Les sentencias dels Tribunals ESP, així com les accións del Ministeri Públic han provocat que la Justícia espanyola es converteixi en una "injusticia legal".

(2) Es de esperar que, jutges, fiscals, i membres del Govern ESP, que son responsables de violacions de drets fonamentals, rendeixin comptes davant un tribunal internacional per les seves accions.

(3) Pels catalans, la República Catalana i la llibertat está propera sempre i quan actuin de forma decidida i coherent, si dubten i accepten les ordres legals/ilegals de l'Estat ESP, perdrán i mai més tindrán oportunitat de fer realitat el seu dret a un Estat propi.

(4) El dret a la autodeterminació del poble català no s'aconseguirà mitjançant l'obediència a Espanya i els seus tribunals, només mitjançant la desobediència massiva a l'Estat espanyol, que, de fet, ja ha perdut tota legitimitat a Catalunya a causa del seu comportament repressiu.

(5) La comunitat internacional, només té en compte qui controla efectivament el territori.
Mentre aquest sigui l'Estat ESP, el Govern de Catalunya no te cap possibilitat d'aplicar amb èxit el dret d'autodeterminació del poble català.

(6) L'objectiu del Pp és sometre Catalunya completament i de forma definitiva, destruïr les institucions catalanes i perpetuar l'explotació econòmica de Catalunya. Qualsevol renúncia per part catalana ajudará a Espanya i perjudicará Catalunya.

(7) Seria un error creure que Catalunya podria negociar una reforma més favorable del Estatut y seguir dins Espanya sense més problemes. Es un tot o res per Catalunya. Espanya asfixiará econòmica i culturalment Catalunya i seguirá sent una colonia de l'Estat espanyol.

(8) Per cada polític que sigui empresonat pel Estat espanyol, és necessari que surtin dos més.
Qui té por, perd.
La prudència i el convenciment que la causa justa sempre acaba triomfant, conduirá Catalunya al Estat propi.

(9)  Si España segueix violant els drets humans i oprimint Catalunya es convertirà en un Estat "paria" que es veura condemnat, a la llarga, al ostracisme internacional, tal com li va succeïr temps enrere a la República de Sudàfrica.

(10) A ningú li agrada ser un màrtir.
Però en la situació actual, Catalunya necessita patriotes disposats a sacrificar-se si és necessari.
Junqueras i Puigdemont ho van ser y ho son.
Tots dos mereixen lloc d'honor, no sols en la História de Catalunya, sino en la de tota Europa.




46 RIDICUL INTERNACIONAL DE LLARENA FALTA DE PROFESIONALITAT
Llarena ha demostrat que és un incompetent
«Que ni tan sols la fiscalia belga haja acceptat la tramitació de l'ordre de detenció europea indica sobretot una manca de qualitat en la feina del jutge espanyol, indigna del sistema judicial europeu»
Els subscriptors de VilaWeb reben cada dia a les deu del vespre l’edició en pdf, amb els millors articles que trobaran l’endemà al diari. Feu-vos-en subscriptors per ajudar VilaWeb i la seva visió del periodisme i el país.
Llarena és un incompetent. Aquesta és la primera constatació inevitable a què arribaria qualsevol en veient què va passar ahir a Brussel·les. Amb l’informe de la fiscalia belga s’ha acreditat per escrit que el jutge Pablo Llarena és un incompetent, un autèntic indigent intel·lectual, incapaç de fer bé una instrucció ni de redactar cap ordre que siguen presentables a Europa.
El ridícul que ha fet és enorme i en un país normal tants errors com ha comès, tanta ignorància com ha demostrat, haurien d’aixecar una polèmica immediata i pública sobre la seua capacitació per a jutjar res ni ningú –i aquest excel·lent article de Josep Casulleras us pot servir de guia per a entendre fins a quin punt el magistrat és incapaç d’organitzar un dossier decent, que complesca les regles més elementals a l’hora d’interactuar amb els seus col·legues de la resta de la Unió Europea.
Que ni tan sols la fiscalia belga haja acceptat la tramitació de l’ordre de detenció europea indica sobretot una manca de qualitat en la feina del jutge espanyol, indigna del sistema judicial europeu. No ha calgut entrar en el fons de l’afer, en allò que es jutjava. No ha calgut ni la intervenció de la defensa ni encara menys la del jutge. La fiscalia, aquells qui són objectivament els seus aliats i la seua veu en el procés belga, ha esclatat d’indignació i ha demanat que no s’acceptàs l’ordre presentada. Perquè ni avisant Llarena que ho feia malament –com documenten que han fet unes quantes voltes– ell no s’ha dignat a corregir els seus actes. Sembla impossible, però és així.
Ara, tinguem-ho ben present: aquest senyor és el qui manté a la presó –essencialment perquè ell vol– el vice-president Junqueras, la presidenta Forcadell, els dos Jordis i els consellers Bassa, Forn, Romeva, Rull i Turull. Una persona que es retrata quan ix de l’estat espanyol resulta que té el poder absolut a dins per a decidir sobre la vida i la sort de polítics elegits democràticament pel poble. És clar que, per una altra banda, segurament no hauríem d’esperar gran cosa més d’un sistema judicial que, en compte de reclamar-li explicacions a ell per la malaptesa amb què ho ha fet tot, s’enfada amb els qui fan la feina ben feta, en aquest cas els seus col·legues belgues.
Per cert: l’enhorabona més gran als consellers Puig i Comín i a la consellera Serret.
Principio del formulario
SFinal del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada