dimecres, 6 de setembre del 2017

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 38 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME GUARDONADA EN POESIA SEPTEMBRE 2017 PÀG. 14 " GIPSY BALKAN " JOSEP GARRIGA

38 GIPSY BALKAN FILIGRANA MUSICAL
Gipsy Balkan Orchestra, (BGKO) filigrana musical.
Del Ebre al Danubi.
Amics aficionats a la música:
Us tinc que informar d’un esdeveniment en el q’em gaudit, com fa temps no ho feiem. Sí, Aquest conjunt és algo especial, és poesía musical, és el sentit profesional sensible, suau, enamorat, d’un somni, en el que la nota, el ritme i la sensibilitat es converteix en una  il-lusio real, excepcional.
El pasat 11-8-17 aquest conjunt format per sis musics i una cantant va actuar a la Sala Mozart de 22 a 24 h. sense pausa, i sense q’el públic, que omplia la sala, deixes de aplaudir continuament i de peu, demananlis més producte q’ens continues omplin els sentits.
Fa molts anys que no veía formarse una cua amb tan fervor, i casi varallanse, per ser els primers en comprarlis el seu CD.  Especialment si parlem de conjunts emergents, i no famosos.
Al dia seguent actuaban en el Teatre Grec de Barcelona.
Barcelona Gipsy balkan Orchestra és l’evolució de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchesta, un grup de música klezmer i gitana de l’est d’Europa que, durant tres anys es convertí en un referent de la música balcánica a Barcelona amb una important projecció internacional.
L’actual BGKO està formada per: Sandra Sangiao ( veu, Catalunya), Mattia Shirosa ( acordió, Italia), Ivan Kovacevic (contrabaix, Sérbia), Julien Chanal (guitarra, França), Stelios Togias (percussió, Grécia), Joaquín Sánchez (clarinet, Málaga) i Oleksandr Sora (violí, Ucraïna).
Aquets set músics nómades i apassionats exploradors del so klesmer i gitano, estenen la seva inspiració en un génere musical més ampli, entenent la música balcánica com un conjunt de tradicions musicals i una cultura multiétnica que van més enllà del seus límits geogràfics i que es nodreix també de totes aquelles tradicions i històries que han hábitat alguna vegada aquestes terres: jueus ashkenazi i sefardites, gitanos, otomans, àrabs……………..
Josep Garriga  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada