dimecres, 28 de juny del 2017

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 36 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME GUARDONADA EN POESIA. JUNY 2017 PÀG. ÚLTIMA HORA " RECTA FINAL? " MARIA TERESA MASSONS

RECTA FINAL?

Queden menys de 100 dies per a l’1 d’octubre, cent dies que seran una carrera d’obstacles i en comptes de recta final un camí ple de giragonses.

Algú coneix una empresa que sabent que si obté  una comanda,  cobrarà segur i no s’escarrassi a aconseguir la comanda i especialment quan és important? Doncs resulta que les empreses que havien de fer les urnes no  s’han espavilat per tenir els requisits legals per tenir la comanda. Dit d’altra manera, si obtenien la comanda cobrarien, però la multa que els hi posaria l’estat espanyol les podia arruïnar.

Això és la democràcia a l’espanyola, que no fa més que repetir que democràcia és respectar la llei, encara que la llei no s’adapti al que volen els ciutadans.

Sí, arreu s’obeeix la llei, no hi ha altra manera de viure i conviure, però una llei democràtica s’adapta a la demanda, no s’imposa peti qui peti. Segurament a l’Iran (on la població vota regularment) deuen dir que tenen democràcia islàmica i que les lleis s’han de complir, que això és la democràcia.

Espanya vol i vol, vol construir una Espanya en funció de les elits de Madrid, dels seus interessos particulars i la resta del país ja s’ho farà. I com que Catalunya  es resisteix amb tota la raó, parlen de problema català i volen resoldre’l a cop de bastó, perquè de pastanagues si en tenen no les ensenyen.

El problema és Espanya, aquesta Espanya construïda per la cort de Madrid. Una Espanya que vol construir una terminal marítima a Ciudad Real (400 Km. terra endins) que ha de ser el més gran d’Europa i que combinarà amb el corredor “madriterrani” a través del port de València. Si Catalunya queda arruïnada, per a ells ha acabat el problema català. Són així.

Els negocis de l’elit madrilenya són indescriptibles, per dir-ho suau. Per exemple, quan es va construir la línia de l’AVE Madrid Barcelona, l’estació de Guadalajara es va construir a 13 Km. del nucli urbà, al municipi de Yebes (217 habitants). Això va fer que l’estació  es construís a uns terrenys propietat del marit de  Esperanza Aguirre (presidenta de la Comunitat de Madrid pel PP). Per fer l’estació es va pagar una molt cara expropiació, es va desviar el traçat original del tren 60 Km. Fent-lo passar per una zona molt més muntanyosa i, de pas, els terrenys van esdevenir urbans per fer una urbanització de luxe per a unes 35.000 persones. És a dir, la malversació de l’AVE s’ha fet a benefici d’interessos particulars (empreses constructores dels amics i revalorització molt alta de terrenys de certes persones)

Sabeu que us dic? Cal fer el referèndum i marxar. Que a Catalunya hi ha lladres, sí, com a tot arreu. Però entre pagar els xoriços d’aquí i els d’allà, jo en tinc prou amb els d’aquí i un país petit és mes fàcil de controlar.

Ho torno a dir: no veig el moment de marxar.



Maria Teresa Massons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada