dimarts, 28 de març del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 33 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME MARÇ 2017 PÀG. 12 CONCERT ESCOLA DE MÚSICA DE SANT CUGAT JOSEP GARRIGA


33  SK CONCERT ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

En “ Aires Gitanos “, Sergi Vicente i Ala Voronkova s’han unit per oferir-nos una important novetat discográfica.

Aires gitanos és un document sonor de gran interés a nivel mundial i una mostra de virtuosisme i creativitat.

Les obres de Monasterio i, sobretot, Sarasate i Falla, són un gran repte per a tots els violinistes i están consagrades en el més virtuós i selecte repertori d’aquest instrument.

En aquest disc hi podem escoltar la impecable interpretació d’Ala Voronkova, que havent enregistrat ja els 24 Capricis de Paganini i, entre d’altres, obres de Txaikovski, Montsalvatge i Wieniawski, posa tot el seu talent, les seves mans i el seu violí a disposició d’aquestes composicions excepcionals.

Encare que hi ha nombrosos enregistraments d’aquestes obres, sempre han estat interpretades en la seva composició original: violí i piano.

En aquest disc podrem gaudir d’una novetat única, un valor especial:            Sergi Vicente ha combinat la seva tasca com a intèrpret amb un treball de molts anys de transcripció i adaptació d’aquests compositors a la guitarra.   Respectant la partitura, però afegint-hi i explorant els recursos propis de la guitarra, ha aconseguit una nova lectura d’aquestes peces, creant una sonoritat nova i sorprenent que, al seu torn, aconsegueix evocar els orígens d’aqiest estil.

A més cal destacar també un altre valor afegit: el disc s’ha gravat amb els violins Antonio Stradivarius Tartini-Vogelweith 1711 i un Gio Paolo Maggini 1600, i les guitarres Antonio Torres La Cimera 1858 i Casimiro González 2015, màxims referents històrics de tot dos instruments.

Programa:

A.   Soler (1729-1783)

 Sonata nº 84.

M. de Falla (1876-1946)

“Suit Española”, Paño Moruno, Asturiana Canción, Nana, Jota, Polo.

“ El amor brujo” Escena y canción del Fuego Fatuo.

“ La Vida breve” 1ª Danza.

II Part.

J. de Monasterio (1836-1903) Adiós a la Alhambra.

P. de Sarasate (1844-1908) Aires gitanos, Romanza Andaluza, Playera, Zapateado.

Un precios concert per adictes a la bella música.

Josep Garriga 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada