dissabte, 4 de març del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 BIS ESPECIAL CAN RABASSA 4-3-17 PÀG. 2 " LA VERITAT DE SANTA SUSANNA " CARTA AL POBLE MARIA TERESA MASSONS


Benvolguts veïns de Santa Susanna,

Som la Maria Teresa, Joan i Mireia Massons Rabassa, tres persones grans i jubilades que des que vam néixer vam venir a passar els estius a la masia de Can Rabassa que primer era de l’avi i més tard de la nostra mare. El proppassat dia 16 de febrer vam recuperar l’ús del terreny de la nostra propietat que és la part que toca a la riera del pla de Can Rabassa. Ha estat el final d’un lamentable episodi que ha durat onze anys.

La nostra mare ens va donar aquest terreny qualificat com agricultura intensiva. Aquesta terra era, abans del desastre actual, un terreny fèrtil de bon rendiment agrícola. A la mort de la mare va esdevenir usufructuari (que no propietari) el nostre pare –de 93 anys- que va llogar la terra a l’Ajuntament.

En un terreny d’ús agrícola és il·legal habilitar un aparcament tot acumulant pedres i terra, però l’Ajuntament ho va fer. L’aparcament  il·legal va comportar també destruir la instal·lació elèctrica d’extracció d’aigua del pou, soterrar la paret del coll de  pou i demolir la bassa de rec.

Es va dipositar runa, es van abocar aigües negres i el terreny es va convertir en dipòsit d’excrements de gossos trobant-se xeringues i altres classes de deixalles, tot plegat un risc per a la salut pública. D’un terreny fèrtil se n’ha fet una terra erma.

Vam cursar escrits i denúncies que només van servir per deturar el vessament d’aigües negres i l’abocament de runa.

 

Ocupació il·legal

A finals de 2012 va morir el pare, amb la qual cosa es va extingir el contracte de lloguer. Ens vam reunir amb l’alcalde per dir-li que no volíem renovar el contracte, car desitjavem tornar a la tradició de sempre: al conreu. L’alcalde va negar-se a marxar i va dir que es fes el que el jutge decidís. Nosaltres només demanàvem que es restaurés el terreny, tal com  constava al contracte de lloguer que també incloïa una clàusula on l’Ajuntament es comprometia a fer un ús compatible amb la qualificació urbanística, cosa que es va incomplir des del minut zero. Ens vam sentir menyspreats i maltractats per l’Ajuntament de Santa Susanna.

 

David contra Goliat. L’Ajuntament perd el judici

Vam interposar demanda per ocupació il·legal al Jutjat d’Arenys que ens va atorgar sentència favorable, com era previsible,  al judici 614/2014 amb data de 29 de juny del 2015, obligant l’Ajuntament a desallotjar el terreny, a indemnitzar-nos per danys i perjudicis, a restituir les destrosses efectuades i també a pagar totes les costes judicials. L’Ajuntament va incomplir la sentència i vam haver d’interposar demanda d’execució de sentència,  la qual també va  incomplir l’Ajuntament, i per tant el jutjat va decidir fer-ne el llançament per tal que podéssim recuperar el que era nostre. Un dia abans del llançament judicial, l’Ajuntament a corre-cuita va anar al Jutjat  d’Arenys a retornar-nos l’ús de la terra. D’ençà doncs, des del proppassat dia 16 de febrer, el terreny  ja no és d’us públic i us preguem que així ho respecteu.

 

Danys als contribuents

Totes aquestes il·legalitats signifiquen que el Consistori ha de pagar a més de la indemnització per ocupació, les costes judicials, les despeses de la restitució de la fertilitat a la terra, desmuntar l’aparcament il·legal, refer el pou amb les seves instal·lacions i reconstruir la bassa  de rec. Són importants quantitats que sortiran de la butxaca de tots els que paguem els nostres impostos a l’Ajuntament.

Durant aquest temps ens ha tocat conviure amb l’ocupació il·legal i destrossa de la nostra propietat, ara ja ha arribat la recuperació i el moment de mostrar la nostra estimació i respecte per la terra. Per això us comuniquem que la nostra intenció no és altra que tornar al terreny l’ús que marca la llei: el conreu. Esperem recuperar la fertilitat i bellesa que la terra mai hauria d’haver perdut i honorarem la memòria de la nostra mare que sentia un amor profund pel nostre poble de Santa Susanna, tot portant a terme la seva voluntat de mantenir la terra neta i fèrtil, generant feina per als pagesos que ens ajudaran a conrear-la.

 

Agraïments

De tot cor volem agrair la solidaritat mostrada per tots aquells veïns, que astorats han presenciat les malifetes de l’Ajuntament sobre la nostra terra.

 L’Ajuntament que precisament hauria d’ésser garant dels nostres drets és el que ens ha perjudicat.

Els fets abans esmentats estan degudament documentats. Ens trobareu a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Ben cordialment,

Maria Teresa, Joan i Mireia Massons Rabassa

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada