diumenge, 26 de febrer del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 12 " MONASTIR DE SANT JERONI DE LA MURTRA " GAVINA


32   SK C. X  MONESTIR DE SANT JERONI DE LA MURTRA

El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra es va fundar amb l’aportació económica del mercader barceloní Bertran Nicolau el 1416, ara fa just 600 anys.

Per conmemorar aquesta efeméride, el Museu de Badalona ha presentat una exposició, un cicle de conferències i un llibre
dedicats a aquest antic monestir.


Reconegut com a Bé Cultural d’Interès Nacional, Sant Jeroni de la Murtra és una de les peces més destacades del nostre patrimoni pel seu valor històric i artístic, especialmente en relació a les époques medieval i moderna.

L’exposició, que se centra sobretot en aquets períodes, ressegueix la fundació del monestir, els seus protectors, les rrelacions amb el poder, la vida quotidiana dels frares, les possessions de la comunitat….i ho fa mitjançant peces del fons del propi Museu procedents de l’antic cenobi-com la predel-la del retaule de Sant Sebastià, dues pintures barroques, recipients ceràmics, rajoles i elements ornamentals- que no han estat exposades des de fa molts anys.

A més, per primera vegada, es podrán veure les taules del Neixament i l’Adoració dels Mags, prestades pel Bisbat de Vich, que formaven part del retaule de Tous (final del segle XVI), pintat a Sant Jeroni de la Murtra per fra Damià Vicenç.

L’exposició també inclou un audiovisual amb fotografíes actuals de l’antic monastir.

Gavina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada