diumenge, 26 de febrer del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 6 " L'HOMA QUE PARTICIPE AMB LES FEINES DE LA CASA, MILLORA LA SALUT "


32 SK C. X  ELS HOMES QUE PARTICIPEN EN LES FEINES DE CASA MILLOREN LA SEVA SALUT.

“Els homes que participen en les feines de casa milloren la seva salut”

Que els homes participin en les tasques domèstiques no és només una qüestió de justicia social ( per què ha de fer-ho la dona?), sinó també de salut.

Un recent estudi revela que els homes obesos que fan activitat física domèstica, com cuinar, fregar, escombrar o netejar la pols, tenen meinys-risc de tenir una malaltia cardiovascular o diabetes.

Això es desprèn d’una investigació en què participa la Universitat de Granada, que a més assenyala que els homes sedentaris podrien millorar la seva salut si participessin en els feines de la llar, i amb això aconseguir assolir els nivells d’activitat física desitjables, cosa que sí que tenen un percentatge de dones més alt.

L’estudi, publicat a la Revista Espanyola de Cardiología, es basa en les dades de 2.698 homes i dones d’entre 25 i 79 anys.  Els investigadors van partir d’un concepte innovador, el d’obés metabòlicament sa ( OMS ), referit a un grup d’individus obesos que sembla que están protegits de les principals complicacions cardiometabòliques associades a l’obesitat.

“ Una troballa important d’aquest estudié s que les dones presentaven més nivells d’activitat física si es té en compte l’activitat física domèstica, i això podría explicar en part la proporció més alta de l’OMS observada en elles “.

Explica Virginia Aparício Garcia-Molina, del Departament de Fisiología de la UGR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada