dimarts, 24 de gener del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 31 LA Iª INDEPENDENT DEL MARESME GENER 2017 PÀG. 15 LA CUINETE DE L'AVIA " PITA SALENTINA " ROSA MUNUERA


31  SK  LA CUINETE DE L’AVIA “PITTA SALENTINA

“PITTA SALENTINA”

INGREDIENTS:

--1 Kg. de patates de polpa groga, 1 ou gran, 200 g. de formatge ratllat, fulles de menta, un grapat de pa ratllat, 400 g. de ceba daurada, 400 g. de tomàquets frescos, un grapat d’olives, 1 cullerada de tàperes en vinagre, oli d’oliva verge extra al gust, sal.

 

Renteu les patates, poseu-les en una olla amb aigua freda i coeu-les una hora.  Peleu-les i passeu-les pel passapuré.  Per fer la salsa, talleu les sebes i daureu-les a foc lent, amb l’oli d’oliva.

Afegiu la polpa de tomàquet, la sal i cuineu fins que espesseixi.  Incorporeu les olives i les tàperes.

Afeigiu a les patates l’ou sencer, el formatge, una mica de sal, 2 cullarades de salsa i algunes fulles picades de menta.  Pasteu-ho tot.

Greixeu una safata antiadherent per coure al forn, i poseu la meitat de la massa, repartiu pel damunt la salsa.  Cobriu amb un altre capa de patates, greixeu la superficie amb oli i acabeu amb una mica de pa ratllat.

Coeu al forn a 200ºC, fins que estigui daurada per sobre (30-40 minuts).

Rosa Munuera

SARDINAS SIN COLA ¡NO HUELEN AL ASARLAS!

Por fin podemos comer sardinas asadas y disfrutar de todas sus propiedades nutritivas.  hasta el descubrimiento de la eliminación del olor que dejaba impregnada toda la casa, nos sentíamos intimidados y anteponíamos “mal olor” a “necesidad”. Y es que la sardina es un pescado azul o graso.

 Posee casi 10 gramos de grasa por cada 100 gramos de carne y una muy buena fuente de omega 3, que ayuda a disminuir los niveles de colesterol y de triglicéridos, además de aumentar le fluidez de la sangre, lo que disminuye el riesgo de arteriosclerosis y trombosis.

 Por este motivo, es recomendable el consumo de sardinas y otros pescados azules si se padecen enfermedades cardiovasculares. Su contenido proteico también es elevado.

 Pués bien se ha comprobado que cortándole la cola a la sardina no huele nada al asarla. Haz la prueba, te sorprenderás!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada