dimarts, 24 de gener del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 31 LA Iª INDEPENDENT DEL MARESME GENER 2017 PÀG. 19 EDUCACIÓ SEXUAL " ELS JOVES " GAVINA


31  SK  EDUCACIO SEXUAL “ ELS JOVES”

EDUCACIO SEXUAL

“ELS JOVES SABEN TAN POC SOBRE SEXE COM FA 11 ANYS”

Les consultes que rep la web “Sexe joves” no han canviat desde la seva creació.  Els especialistes de Salut demanen que a l’escola s’eduqui sobre sexe i afecte.  Els usuaris, de 16 a 25 anys, pregunten coses tan bàsiques com en què consisteix estar enamorat.  “Atenem les mateixes angoixes que el 2006.      No hem evolucionat”, indica la responsable del portal.

Marina Geli va rebre ferotges insults quan es va posar en marxa la página mentre ella era consellera de Salut.

“Segueix havent-hi un gran desconeixament sobre tots els aspectos relacionats amb el sexe i el cos.  Les parelles no parlen d’això entre elles i menys encare a les families ( asegura, rotunda, Gemma Falguera, responsable de la web i del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva –ASSIR- de l’Eixample barceloni).  És urgent que a les escoles de primària i secundària és desenvolupi el tema de la sexualitat. La necesitat d’informació és inmensa”.

Salut va crear Sexe Joves partint del supòsit que qui consultés aquesta web podía desconèixer-ho tot sobre la sexualitat.  El convenciment amb què Falguera exposa el buit en la formació sexual dels centenars d’homes i dones amb els quals connecten cada semana – ella xateja setmanalment- l’obté observant els apartats més consultats de Sexe Joves i intercanviant converses amb els usuaris.

“ La falta de coneixaments que detectem inclou les funcions del cos i les seves possibilitats sensitives – prossegueix Falguera-.  Amb aquesta ignorancia arriben a la vintena, amb el sexe convertit en una llacuna de desinformació que els preocupa, i ens plantagen duptes tan bàsics com en què consisteix estar enamorat, com respondrà el seu cos si es masturben o masturben la seva parella, o si és fácil identificar que s’han quedat embarassades. “ Ho desconeixen tot ”.

Gavina

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada