dilluns, 2 de gener del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 31 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME GENER 2017 PÀG. 20 ESTIMATS LECTORS, PRIMICIA !!! VIATGE DE PELEGRINATGE A TERRA SANTA + FULL D'INSCRIPCIO


31  SK  ATENCIO ESTIMATS LECTORS SKORPIO, PRIMICIA!!!

PER PRIMERA VEGADA US ANUNCIEM UN VIATGE EXTRAORDINARI:

“ PELEGRINATGE A TERRA SANTA “

ORGANITZAT PER LA PARROQUIA DE CALELLA.

ITINERARI DE 10 DIES DE VIATGE:

Dia 1er. BARCELONA – TEL AVIV - GALILEA

Dimarts, 25 ABRIL 2017.

Trobada a l’aeroport de El Prat a les 12.00 h. (TERMINAL T1, mostradors de la companyia aèria EL AL). Atenció personalitzada en tots els tràmits de facturació i embarcament.

Sortida a les 14.30 h en vol directe, el LY-394, amb destinació TEL AVIV. Arribada prevista a les 19.45 h (hora local). El vol que realitzaran té una durada real de 4 hores i, en ell, se’ls oferir{ el dinar a bord.

Un cap hàgim passat els control dels passaports a l’aeroport Ben Gurion, ens donar{ la benvinguda el nostre representant de parla hispana. Desprès d’ajudar-nos a recollir el nostre equipatge i passar la duana ens acomodarem en el nostre autocar. La nostra guia ens espera per iniciar el nostre viatge per la Terra Santa d’Israel, que ens acull per començar el nostre camí de fe, cultura i historia.

Ens dirigim a la propera TEL AVIV, la ciutat més gran i moderna del país; és la capital econòmica d'Israel i una de les ciutats amb més animació cultural del món.

De camí al nostre hotel, en el nostre autobús podrem admirar algun dels llocs més imprescindibles de la ciutat com és el Boulevard Rothschild, amb la seva arquitectura d'estil Bauhaus internacionalment reconeguda

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO BEACH de Tel Aviv . 4**** o similar.

https://www.fattal-hotels.com/hotels_in_israel/tel_aviv_hotels/leonardo_beach_tel_aviv GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

3

 

Dia 2on. TEL AVIV – CESAREA – MONT CARMEL – AKKO - GALILEA

Dimecres, 26 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

Abans de emprendre el nostre viatge cap a la costa nord del país, centrarem la nostra atenció a la propera YAFFO, històrica localitat situada a la riba del Mediterrani i es considerada el port més antic del món. Segons una antiga llegenda, Jaffa o Yaffo va ser anomenada així després que Jafet, un dels tres fills de Noé, la va construir quaranta anys després del diluvi universal. El nom de la ciutat es menciona en les fonts egípcies i en les Cartes d’Amarna com Iapu.

Continuant la nostra ruta per la costa del Mediterrani ens traslladarem a un altre període històric i visitarem el parc nacional i jaciment arqueològic de CESAREA MARÍTIMA, capital romana i seu de Corneli (primer gentil convers) i de procuradors romans; podrem admirar les magnífiques restes del seu teatre i aqüeductes, així com de les restes que varen deixar els creuats. Fou el rei Herodes qui va deixar més edificacions, i qui va fer del lloc una ciutat ben estructurada amb un port molt avançat al seu temps. En el s. I hi trobem comunitats cristianes i ben aviat és seu episcopal. És un centre important amb representatius noms associats al lloc entre els Pares de l’Església com Origenes i Eusebi de Cesarea. Sant Pau va ser aquí empresonat i jutjat pel procurador romà.

A continuació arribarem a la ciutat portuària de HAIFA, la capital del nord-est d’Israel i port més gran del país. Amb més de mig milió d’habitants, aquesta històrica ciutat, el seu origen es remunta a temps bíblic i per la que han passat, entre d’altres hebreus, perses, egipcis, romans, bizantins, àrabs, creuats i otomans, és una de les menys conegudes pel país. Haifa és a més considerada pels Israelians com un exemple de convivència i tolerància, donat que la ciutat conviuen jueus, musulmans i cristians; en la fisonomia de la ciutat es mesclen indistintament sinagogues, mesquites i esglésies. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

4

 

Des del segle XIX, una nova religió d’origen persa va deixar la seva impremta a Haifa, després que Baha´ullah, fundador del bahaísme, va decidir establir en el Mont Carmel un dels seus dos llocs sagrats: el Centre Mundial Bahai. Part d’aquest impressionant complex son els seus famosos jardins , únics al món. Patrimoni Mundial des de l’any 2008, els jardins Bahai s’estenen sobre 19 terrasses de les que formen part dels jardins penjants o jardins perses.

Nosaltres centrarem l’atenció de la nostra visita en un lloc sagrat de m{xima import{ncia: el MONT CARMEL, escenari del Desafiament del Profeta Elías. El seu nom significa jardí o vinyes de Dios. A l’antiguitat estava cobert per vinyes i va ser sempre famós per la seva fertilitat. Al cim del Carmel visitarem l'Església de Stella Maris, del segle XIX, seu de la Confraria de les Carmelites. El seu nom, que significa "estrella de mar", no es deu només a les seves belles vistes, sinó també a un antic epítet dedicat a Maria, mare de Jesús. Els carmelites porten vivint en aquesta zona des de l'Edat Mitjana, i són ben coneguts per la càlida acollida que s'ofereixen a persones de totes les creences. La seva església és d'estil barroc, amb una cúpula bellament decorada i un magnífic altar sobre una cova, que segons diu la tradició cristiana era la tomba del profeta Elies; el monestir té un petit museu dedicat a la seva vida.

Celebració de l’eucaristia

Després de contemplar la panoràmica del jardins del temple Bahai, continuarem amb la visita del proper SANT JOAN D’ACRE (AKKO), ciutat portuària que marcava la zona divisòria entre els dominis fenicis al nord i els filisteus al sud. En temps dels creuats Acre passa a ser seu de totes les ordres militars construint-ne en el seu territori albergs i esglésies. Actualment és un actiu nucli comercial dedicat a l’activitat pesquera, i a on la seva ciutat antiga ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat .

Dinar en un restaurant de la ciutat i visita de la fortalesa.

En aproximadament un parell d’hores de ruta arribarem a la ciutat de TIBERIADES. Serà la nostra base d’operacions per conèixer a fons la GALILEA. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

5

 

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO TIBERIAS. 4**** locals o similar.

www.leonardo-hotels.com/israel-hotels/tiberias-hotels/leonardo-hotel-tiberias

Dia 3er. LA GALILEA

Dijous, 27 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

En ruta cap a Nazaret trobem l’antiga ciutat de SÈPFORIS, ubicada en una zona muntanyosa de la Baixa Galilea, a mig camí entre el Mar Mediterrani i el Mar de la Galilea. Aquí va ser el lloc on l’any 55 a.C Aulo Gabinio, governador de Síria, va establir un dels cinc sanedrins o consells administratius de Palestina, prova de la importància que ja tenia aquesta ciutat abans del naixement de Jesús. Segons la tradició aquesta va ser la ciutat de Sant Joaquim i Santa Anna, i aquí va néixer la Verge Maria. Va ser capital de Palestina i la ciutat més important de la Galilea i encara que va ser destruïda per un terratrèmol, conserva magnífics mosaics.

Continuem el nostre camí fins arribar a la ciutat de NATZARET. Primer de tot ens aproparem a la Muntanya del Precipici, també conegut com Muntanya de la Precipitació. Segons la tradició fins al cim d'aquesta muntanya el poble va perseguir Jesús. Des de dalt, on el precipici s'obre sobre la Vall de Jizreel, es podrà gaudir d'unes magnífiques vistes. Desprès visitarem l’Església de Sant Gabriel. És l’església ortodoxa grega de l’Anunciació, construïda a finals del segle XVII sobre les restes d’altres tres esglésies. Conté una cripta amb un pou d’aigua, el qual és l’origen de la Font de Maria (nom que també rep aquesta església). Aquí fou, d’acord amb la tradició, on l’arc{ngel Gabriel es va presentar per primer cop davant de Maria. A continuació ens adrecem cap a la BASÍLICA DE L’ANUNCIACIÓ, el santuari cristià més gran en el Mitjà Orient. L’ actual basílica està construïda en dos nivells. El superior, que segueix el contorn de la catedral creuada del segle XII i reconstrueix parcialment els absis de la part oriental. I al nivell inferior és on es conserva la gruta bizantina, on es va produir l’Anunciació.

Celebració de l’eucaristia. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

6

 

Desprès visitarem L’ESGLÉSIA DE SANT JOSEP, lloc venerat pels judeocristians com la Casa de la Sagrada Familia. Compta amb un baptisteri paleocristi{ força impressionant. L’actual església, de planta basilical, va ser construïda al 1914, sobre les runes d’una església creuada.

Farem el dinar en un cèntric restaurant.

Finalitzem la jornada d’avui amb la visita de CANAA. En aquest lloc és on Jesús va fer el seu primer miracle: va transformar l’aigua en vi. Ens apropem a un moment molt simbòlic i especial: La cerimònia de renovació de les promeses matrimonials.

Tornarem a Tiberíades. Sopar i posterior allotjament.

Dia 4rt. LA GALILEA : VIDA PUBLICA DE JESÚS.

Divendres, 28 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet en el nostre hotel.

Aprofitant la tranquil·litat de les primeres hores del matí ens disposem a fer un agradable passeig en vaixell per les tranquil·les aigües de la Mar de la Galilea. El nostre vaixell ens recordar{ els de l’època de Jesús. A destacar és que l’entorn natural que l’envolta quasi bé no ha canviat des de que Jesús i els seus deixebles pescaven i vivien en les seves ribes. A continuació ascendim a la MUNTANYA DE LES BENAURANCES, lloc del Sermó de la Muntanya. Celebració de l’eucaristia en els jardins de l’església, construïda de forma octogonal com a símbol de las Benaurances.

A CAFARNAUM, la ciutat de San Pere podrem conèixer les runes de la seva casa i també la Sinagoga, construïda sobre la que Jesús va freqüentar. La ciutat es mencionada per primer cop en el Nou Testament i ocupa un lloc important en els relats dels Evangelis com el lloc on Jesús va viure durant gran part del temps que va estar a la Galilea. Molt a prop trobem l’església de TABGHA, recorda el lloc de la multiplicació del pa i els peixos. Destaca un preciós mosaic del s. IV que representa el Miracle de Jesús. (Tancat en diumenge). Al costat del Llac s’aixeca l’església de Mensa Christi; és aquí on tenia el seu moll Simó Pere. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

7

 

Dinar en un restaurant.

La tarda serà molt especial; és el moment de renovar les promeses del baptisme. Les ribes del Riu Jordà (Iardenit) seran el gran testimoni d’aquest moment tan emblem{tic i inoblidable.

Tornada cap a Tiberíades.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 5è. LA GALILEA – JERICÓ – BETLEM

Dissabte, 29 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Viatjarem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al MONT TABOR. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els farem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt es molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, on Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis.

Celebració de l’eucaristia.

D’all{ ens dirigirem a visitar el jaciment arqueològic i parc nacional de BET SHEAN, que durant el període hel·lenístic era coneguda amb el nom d’Escitópolis, una de les ciutats de la Decàpolis. Emplaçada en una ruta comercial molt transitada va ser poblada per l’home des de finals del Neolític fins als nostres dies.

Baixant per la vall del Jordà , arribarem a JERICÓ, la ciutat de les Palmeres, una de les ciutats més antigues del món, i actualment una de les més importants ciutats de l’Autoritat Nacional Palestina. Situada a uns 250m sota el nivell del mar és considera la ciutat més baixa de la terra. Es coneguda com “la ciutat habitada més antiga del món”; els testimonis arqueològics situen el seu origen fa més de 10.000 anys. A la cultura occidental, la ciutat és popularment coneguda per ser el lloc on Josué va tocar les trompetes que van fer que les muralles de Jericó s’esfondressin. Jericó era una ciutat cananea important; a Tell Assultan trobem les restes d'una muralla defensiva doble, que segons la tradició s'identifica amb la demolida per Josué. Contemplarem la Muntanya de les Temptacions, el lloc on Jesús va pregar per espai de quaranta dies i quaranta nits; per això aquest lloc és conegut pel nom de Qarantal. Dinar en un restaurant.

A la tarda, viatjant pel desert de Judea, arribarem a BETLEM, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. Arribada al punt de control de Betlem. Haurem de canviar de guia ja que entrarem a Territori de l’autoritat Palestina. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

8

 

Sopar i allotjament en el HOTEL NATIVITY 3*** SUP locals o similar.

Web: http://www.nativityhotel.net/

Dia 6è. BETLEM - JERUSALEM

Diumenge, 30 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Dedicarem el matí a visitar BETLEM. Originàriament la població pertanyia a la tribu de Judà, el primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies.

Visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’església ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Celebració de l’eucaristia a la Basílica de la Nativitat.

Més tard coneixerem el Camp dels Pastors . És hora de dinar. Anirem a un restaurant propietat de palestins cristians. És una manera de solidaritzar-nos amb els cristians de la Terra Santa.

Per la tarda el nostre autocar ens portarà a JERUSALEM a la cimera de la MUNTANYA DE LES OLIVERES. A peu, al igual que en un diumenge de rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com el lloc de l’Ascensió (hi trobarem un petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel) i l’església del Pater Noster (aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre). GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

9

 

Visitarem l’església del Dominus Flevit (des on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams) i el Cementiri Jueu. Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres (es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist) i La Basílica de l’agonia o de les Nacions (va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní). La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció. Finalitzem la tarda coneixent l’Església de la Tomba de Maria (segons la tradició ortodoxa) . Allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies) i la Gruta de Getsemaní.

Ascensió a JERUSALEM. Arribada a la ciutat tres cops Santa i Cerimònia de Benvinguda des del Mirador del Mont Scopus, des d'on saludarem a la ciutat, que en aquest moment estarà completament il·luminada.

Trasllat a l’HOTEL OLIVE TREE 4 **** locals o similar. Sopar i allotjament.

Web: www.olivetreehotel.com

Dia 7è. JERUSALEM

Dilluns, 01 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Aquest mati ens espera una cita amb la història més propera i recent del poble jueu. En el nou Museu de l'Holocaust tindrem l'oportunitat de intentar conèixer els perquès de la barbàrie. Va ser aquest el lloc que el Papa Joan Pau II no va voler deixar de visitar en el seu viatge a la Terra Santa. Aquest museu exposa la història de l'holocaust a través de fotografies, objectes, documents i recursos audiovisuals. La presentació, que és de manera cronològica, mostra l'avanç de la política nazi anti-jueva, des de la persecució fins a la creació dels guetos i els assassinats massius de manera sistemàtica. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

10

 

Seguidament continuem les nostres visites a la ciutat santa dirigint-nos al centre de Jerusalem. En plena Via Dolorosa, trobem l’església de l’Ecce Homo. Descendirem sota en nivell de la ciutat actual per poder sentir sota els nostres peus les lloses del Lithóstrotos o pati de la Torre Antònia. En aquest lloc Jesús va ser maltractat pels soldats i va començar el seu Via Crucis.

Molt a prop, a la Piscina de Betesda (casa de les Misericòrdies) o Probàtica recordarem el miracle de la curació d’un paralític. La piscina estava unida al Temple per un canal i utilitzava les seves aigües. L’església de Santa Anna ens impressionarà per la seva senzillesa, és un dels millors exemples d’església creuada i és importants destacar que la seva acústica és simplement excepcional. Algunes històries antigues conten que aquesta basílica va ser construïda sobre el lloc on va néixer Santa Anna. Altres versions mencionen que va ser el lloc on Santa Anna i Sant Joaquim varen viure.

Dinar en un restaurant.

Per la tarda ens aproparem a la Muntanya de Sió, fora de les muralles de la ciutat. Aquesta muntanya est{ tradicionalment lligada al Rei David, de qui s’assegura que fou enterrat all{, i també lligada a la vida de Jesús i els seus deixebles.

Visitarem l’església de la Dormició de Maria. El sostre negre i cònic de l’abadia és el punt més alt de la muntanya. A l’altar major hi ha un mosaic daurat que representa a la Verge i al nen. A la cripta es troba una impressionant estàtua de mida natural de Maria dormint, feta de fusta de cirerer i ivori.

Desprès de passar per la Tomba del Rei David, arribarem al CENACLE. És en aquest lloc on Jesús i els seus deixebles varen celebrar la seva festa de Pasqua, l’últim Sopar abans que Jesús fos jutjat. Celebració de l’eucaristia en la Capella Franciscana del Cenacle.

També visitarem l’església de Sant Pere in Gallicantu o Casa de Caifàs. En aquest lloc és on van portar a Jesús després de ser arrestat i on Pere el va negar tres cops abans del cant del gall. Aquesta església es troba construïda sobre les runes de la Casa de Caifàs, on Jesús va ser presoner. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

11

 

Finalitzem la tarda apropant-nos a conèixer els secrets del Barri Jueu i del Mur de les Lamentacions. És sagrat pels jueus degut a que actualment és el lloc més proper al Sancta Sanctorum de l’antic Temple de Jerusalem, al que ells poden accedir.

Tornarem al nostre hotel pel sopar i l’allotjament.

Dia 8è. JERUSALEM ( MASADA – QUMRAM – MAR MORT)

Dimarts, 02 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Celebració de l’eucaristia en un lloc a determinar.

Avui farem una excursió per descobrir els tresors històrics , naturals i arqueològics de la zona del Mar Mort. Dedicarem el mati a la fortalesa de MASADA. És el símbol de la resistència jueva davant de la dominació romana. Ascendirem al seu cim en telefèric i es visitarà les runes del grandiós palau que Herodes va construir en aquest indret per a la seva recreació personal. La visita a Masada, a més de gaudir d’unes vistes espectaculars, ens permetrà aprofundir i comprendre millor la figura d’Herodes que tanta import{ncia va tenir en molts dels esdeveniments de la vida de Jesús. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

12

 

Continuarem fins a arribar a les Runes de QUMRAM, on visitarem el recinte arqueològic. Qumram és el nom contemporani que reben aquestes runes. Situades a dos quilòmetres del Mar Mort, sobre els penya-segats que es troben darrera l’estreta franja costera, Qumram es posiciona a 275 metres sota el nivell del Mar Mediterrani. En aquest lloc situat al costat del desert en van trobar, els famosos “Rotllos o Manuscrits del Mar Mort”. Els essenis vivien en comunitat dedicats a l’estudi i cal destacar que la seva vida era molt austera.

Dinar en un restaurant.

El MAR MORT, es el lloc més baix de la terra, ocupant la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Riu Jordà i que també inclou el llac de Tiberíades. També rep el nom de Llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Tindrem temps per gaudir d’un bany. L’alt contingut en sal de les seves aigües farà que el nostre cos floti. L’experiència és única i gratificant.

Tornarem cap a Jerusalem. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 9è. JERUSALEM

Dimecres, 03 MAIG 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Aquest matí sortirem molt aviat del nostre hotel per entrar a la Ciutat Vella, que estarà en total silenci, abans que els mercaders i habitants envaeixin la Via Dolorosa.

Iniciarem el VIA CRUCIS o Estacions de la Creu. Son 14 estacions o parades que recorden o representen situacions que Jesús va sofrir per la salvació de l’home.

Finalitza al interior del SANT SEPULCRE, on celebrarem l’eucaristia.

Conegut amb el nom de Gòlgota és el lloc on, segons els evangelis, es va produir la crucificació, enterrament i resurrecció de Crist. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

13

 

A continuació anirem a visitar EIN KAREM, on San Joan Baptista va néixer segons la tradició cristiana. Aquí es troba l'església dedicada al Sant i a la part alta del poble se situa l'Església de la Visitació (segons la tradició cristiana, aquí va ser on va concebre de forma miraculosa Santa Isabel i va donar a llum a Sant Joan Baptista, qui anunciés l'arribada de Jesús i va batejar. Estant en cinta, Isabel va rebre la visita de la seva cosina, Maria, qui també estava embarassada de Jesús).

Tornarem al centre de Jerusalem per celebrar un DINAR ESPECIAL DE COMIAT, que com diu el seu nom serà especial per algunes sorpreses preparades per a vostès i que ens convidaran a recordar sempre aquest dies viscuts a la Terra Santa.

Seguidament visitarem la Maqueta de Jerusalem en temps de Jesús, que es troba actualment al Museu d'Israel. Aquesta maqueta, a escala 1:50 i que ocupa uns 230 metres quadrats, representa l'antiga ciutat amb una gran precisió. Tots els palaus, cases, patis, jardins, teatres i mercats de l'antiga Jerusalem s'han representat amb gran detall coronats pel Temple, el centre espiritual del poble jueu i el major projecte d'edificació del món en aquell temps. El nou emplaçament de la maqueta ens permetrà envoltar-la i veure-la des de dalt per apreciar l'esplendor d'aquesta ciutat.

Dins el recinte conegut com el Santuari del Llibre, en forma de cúpula de color blanc, tindrem l'oportunitat d'admirar els rotllos originals que es van trobar al Mar Mort, les còpies més antigues de la Bíblia que s'han trobat fins ara. Aquest lloc està considerat una fita de l'arquitectura museística del segle XX. L'exposició representa un viatge a través del temps que permet traçar l'evolució del Llibre dels Llibres. Les galeries superiors condueixen al visitant a través dels manuscrits més antics descoberts al desert de Judea, fins a la història dels membres de la comunitat de Qumran que van voler encarnar en la seva manera de vida dels ideals continguts en aquests textos. La galeria inferior relata l'extraordinària història del Còdex d'Alep, el manuscrit més exacte del text masorètic i el més proper al text de les edicions impreses de la Bíblia hebrea que s'utilitzen avui en dia.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 10è. JERUSALEM – TEL AVIV - BARCELONA

Dijous, 04 MAIG 2017.

Esmorzar bufet a l’hotel.

Temps lliure per les darreres compres. Al voltant de les 13.00 h, trasllat al aeroport de Tel Aviv. Tràmits de facturació assistits pel nostre personal.

A les 17.55 h sortida en un vol regular de la companyia aèria EL AL amb destí Barcelona.

Arribada a las 21.45 h al aeroport de El Prat i…………………

.......................................“ Final del Viatge” GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

14

 

PREUS APROXIMATS PER PERSONA:

Grup de mínim 40 persones de pagament ..........……………………...….....….............………..... 1.935 €.

Grup de mínim 35 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 1.998 €.

Grup de mínim 30 persones de pagament ..........………………..……...…..................…………... 2.040 €.

Grup de mínim 25 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.065 €.

Grup de mínim 20 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.118 €.

Suplement Individual ……………………………..……………..……..…..……….…................................... 662 €.

EL NOSTRE PREU INCLOU:

 Avió, classe turista, companyia aèria EL AL: Barcelona – Tel Aviv – Barcelona.

Taxes aèries i d’emissió a data actual.

 Taxes de carburant a data actual.

 Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.

 Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.

 Guia local oficial de parla hispana durant tot el viatge.

 Totes les entrades a museus i monuments esmentats.

 Allotjament en base habitacions dobles als següents hotels o similars:

 HOTEL LEONARDO BEACH . 4**** locals. Tel Aviv.

 HOTEL LEONARDO TIBERIAS . 4**** locals. Tiberíades.

HOTEL NATIVITY. 3*** SUP locals. Betlem.

HOTEL OLIVE TREE. 4**** locals. Jerusalem.

 Obsequi de Ruth Travel abans de la sortida del viatge.

 Regal de benvinguda a l’aeroport: Barret, mapa i mini guia.

 Assegurança d’assistència en viatge de la Companyia d’assegurances ARAG (cobertura sanitària de 15.000 €).

 Propines xofer i guia.

 Propines generals a maleters, cambrers, personal hoteles, durant tot el circuit.

 Reserva de les eucaristies i d’altres celebracions.

 

EL NOSTRE PREU NO INCLOU:

 Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, wi-fi o Tv de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.

 Visites i entrades a monuments i/o museus no esmenats en el programa de viatge.

 Assegurança Opcional de Cancel·lació del Viatge (COST 48 €. veure condicions de la pòlissa i preus).

 Donatius a esglésies, trasllats Calella – aeroport de El Prat – Calella, etc.

GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

15

 

ANOTACIONS IMPORTANTS:

Aquest pressupost està basat en la següent cotització de divises 1 EURO = 1,04 USD a data 21/12/2016. Qualsevol variació afectaria al nostre preu.

 

 Els horaris dels vols estan subjectes a canvis per part de la Companyia aèria EL AL, així com les taxes aèries i de increment de carburant.

 L’ordre de les visites podr{ ser modificat a criteri de l’organització per aconseguir una millora del programa sense que aquest fet suposi una alteració important en el seu contingut.

 Recomanem contractar una Assegurança Opcional de Cancel·lació del viatge.

 S’entrega dossier complet amb condicions generals i particulars del viatge + informació de les assegurances + full d’inscripció, en el moment de confirmar la reserva.

 

Barcelona, 21ITINERARI DE 10 DIES DE VIATGE:

Dia 1er. BARCELONA – TEL AVIV - GALILEA

Dimarts, 25 ABRIL 2017.

Trobada a l’aeroport de El Prat a les 12.00 h. (TERMINAL T1, mostradors de la companyia aèria EL AL). Atenció personalitzada en tots els tràmits de facturació i embarcament.

Sortida a les 14.30 h en vol directe, el LY-394, amb destinació TEL AVIV. Arribada prevista a les 19.45 h (hora local). El vol que realitzaran té una durada real de 4 hores i, en ell, se’ls oferir{ el dinar a bord.

Un cap hàgim passat els control dels passaports a l’aeroport Ben Gurion, ens donar{ la benvinguda el nostre representant de parla hispana. Desprès d’ajudar-nos a recollir el nostre equipatge i passar la duana ens acomodarem en el nostre autocar. La nostra guia ens espera per iniciar el nostre viatge per la Terra Santa d’Israel, que ens acull per començar el nostre camí de fe, cultura i historia.

Ens dirigim a la propera TEL AVIV, la ciutat més gran i moderna del país; és la capital econòmica d'Israel i una de les ciutats amb més animació cultural del món.

De camí al nostre hotel, en el nostre autobús podrem admirar algun dels llocs més imprescindibles de la ciutat com és el Boulevard Rothschild, amb la seva arquitectura d'estil Bauhaus internacionalment reconeguda

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO BEACH de Tel Aviv . 4**** o similar.

https://www.fattal-hotels.com/hotels_in_israel/tel_aviv_hotels/leonardo_beach_tel_aviv GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

3

 

Dia 2on. TEL AVIV – CESAREA – MONT CARMEL – AKKO - GALILEA

Dimecres, 26 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

Abans de emprendre el nostre viatge cap a la costa nord del país, centrarem la nostra atenció a la propera YAFFO, històrica localitat situada a la riba del Mediterrani i es considerada el port més antic del món. Segons una antiga llegenda, Jaffa o Yaffo va ser anomenada així després que Jafet, un dels tres fills de Noé, la va construir quaranta anys després del diluvi universal. El nom de la ciutat es menciona en les fonts egípcies i en les Cartes d’Amarna com Iapu.

Continuant la nostra ruta per la costa del Mediterrani ens traslladarem a un altre període històric i visitarem el parc nacional i jaciment arqueològic de CESAREA MARÍTIMA, capital romana i seu de Corneli (primer gentil convers) i de procuradors romans; podrem admirar les magnífiques restes del seu teatre i aqüeductes, així com de les restes que varen deixar els creuats. Fou el rei Herodes qui va deixar més edificacions, i qui va fer del lloc una ciutat ben estructurada amb un port molt avançat al seu temps. En el s. I hi trobem comunitats cristianes i ben aviat és seu episcopal. És un centre important amb representatius noms associats al lloc entre els Pares de l’Església com Origenes i Eusebi de Cesarea. Sant Pau va ser aquí empresonat i jutjat pel procurador romà.

A continuació arribarem a la ciutat portuària de HAIFA, la capital del nord-est d’Israel i port més gran del país. Amb més de mig milió d’habitants, aquesta històrica ciutat, el seu origen es remunta a temps bíblic i per la que han passat, entre d’altres hebreus, perses, egipcis, romans, bizantins, àrabs, creuats i otomans, és una de les menys conegudes pel país. Haifa és a més considerada pels Israelians com un exemple de convivència i tolerància, donat que la ciutat conviuen jueus, musulmans i cristians; en la fisonomia de la ciutat es mesclen indistintament sinagogues, mesquites i esglésies. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

4

 

Des del segle XIX, una nova religió d’origen persa va deixar la seva impremta a Haifa, després que Baha´ullah, fundador del bahaísme, va decidir establir en el Mont Carmel un dels seus dos llocs sagrats: el Centre Mundial Bahai. Part d’aquest impressionant complex son els seus famosos jardins , únics al món. Patrimoni Mundial des de l’any 2008, els jardins Bahai s’estenen sobre 19 terrasses de les que formen part dels jardins penjants o jardins perses.

Nosaltres centrarem l’atenció de la nostra visita en un lloc sagrat de m{xima import{ncia: el MONT CARMEL, escenari del Desafiament del Profeta Elías. El seu nom significa jardí o vinyes de Dios. A l’antiguitat estava cobert per vinyes i va ser sempre famós per la seva fertilitat. Al cim del Carmel visitarem l'Església de Stella Maris, del segle XIX, seu de la Confraria de les Carmelites. El seu nom, que significa "estrella de mar", no es deu només a les seves belles vistes, sinó també a un antic epítet dedicat a Maria, mare de Jesús. Els carmelites porten vivint en aquesta zona des de l'Edat Mitjana, i són ben coneguts per la càlida acollida que s'ofereixen a persones de totes les creences. La seva església és d'estil barroc, amb una cúpula bellament decorada i un magnífic altar sobre una cova, que segons diu la tradició cristiana era la tomba del profeta Elies; el monestir té un petit museu dedicat a la seva vida.

Celebració de l’eucaristia

Després de contemplar la panoràmica del jardins del temple Bahai, continuarem amb la visita del proper SANT JOAN D’ACRE (AKKO), ciutat portuària que marcava la zona divisòria entre els dominis fenicis al nord i els filisteus al sud. En temps dels creuats Acre passa a ser seu de totes les ordres militars construint-ne en el seu territori albergs i esglésies. Actualment és un actiu nucli comercial dedicat a l’activitat pesquera, i a on la seva ciutat antiga ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat .

Dinar en un restaurant de la ciutat i visita de la fortalesa.

En aproximadament un parell d’hores de ruta arribarem a la ciutat de TIBERIADES. Serà la nostra base d’operacions per conèixer a fons la GALILEA. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

5

 

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO TIBERIAS. 4**** locals o similar.

www.leonardo-hotels.com/israel-hotels/tiberias-hotels/leonardo-hotel-tiberias

Dia 3er. LA GALILEA

Dijous, 27 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

En ruta cap a Nazaret trobem l’antiga ciutat de SÈPFORIS, ubicada en una zona muntanyosa de la Baixa Galilea, a mig camí entre el Mar Mediterrani i el Mar de la Galilea. Aquí va ser el lloc on l’any 55 a.C Aulo Gabinio, governador de Síria, va establir un dels cinc sanedrins o consells administratius de Palestina, prova de la importància que ja tenia aquesta ciutat abans del naixement de Jesús. Segons la tradició aquesta va ser la ciutat de Sant Joaquim i Santa Anna, i aquí va néixer la Verge Maria. Va ser capital de Palestina i la ciutat més important de la Galilea i encara que va ser destruïda per un terratrèmol, conserva magnífics mosaics.

Continuem el nostre camí fins arribar a la ciutat de NATZARET. Primer de tot ens aproparem a la Muntanya del Precipici, també conegut com Muntanya de la Precipitació. Segons la tradició fins al cim d'aquesta muntanya el poble va perseguir Jesús. Des de dalt, on el precipici s'obre sobre la Vall de Jizreel, es podrà gaudir d'unes magnífiques vistes. Desprès visitarem l’Església de Sant Gabriel. És l’església ortodoxa grega de l’Anunciació, construïda a finals del segle XVII sobre les restes d’altres tres esglésies. Conté una cripta amb un pou d’aigua, el qual és l’origen de la Font de Maria (nom que també rep aquesta església). Aquí fou, d’acord amb la tradició, on l’arc{ngel Gabriel es va presentar per primer cop davant de Maria. A continuació ens adrecem cap a la BASÍLICA DE L’ANUNCIACIÓ, el santuari cristià més gran en el Mitjà Orient. L’ actual basílica està construïda en dos nivells. El superior, que segueix el contorn de la catedral creuada del segle XII i reconstrueix parcialment els absis de la part oriental. I al nivell inferior és on es conserva la gruta bizantina, on es va produir l’Anunciació.

Celebració de l’eucaristia. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

6

 

Desprès visitarem L’ESGLÉSIA DE SANT JOSEP, lloc venerat pels judeocristians com la Casa de la Sagrada Familia. Compta amb un baptisteri paleocristi{ força impressionant. L’actual església, de planta basilical, va ser construïda al 1914, sobre les runes d’una església creuada.

Farem el dinar en un cèntric restaurant.

Finalitzem la jornada d’avui amb la visita de CANAA. En aquest lloc és on Jesús va fer el seu primer miracle: va transformar l’aigua en vi. Ens apropem a un moment molt simbòlic i especial: La cerimònia de renovació de les promeses matrimonials.

Tornarem a Tiberíades. Sopar i posterior allotjament.

Dia 4rt. LA GALILEA : VIDA PUBLICA DE JESÚS.

Divendres, 28 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet en el nostre hotel.

Aprofitant la tranquil·litat de les primeres hores del matí ens disposem a fer un agradable passeig en vaixell per les tranquil·les aigües de la Mar de la Galilea. El nostre vaixell ens recordar{ els de l’època de Jesús. A destacar és que l’entorn natural que l’envolta quasi bé no ha canviat des de que Jesús i els seus deixebles pescaven i vivien en les seves ribes. A continuació ascendim a la MUNTANYA DE LES BENAURANCES, lloc del Sermó de la Muntanya. Celebració de l’eucaristia en els jardins de l’església, construïda de forma octogonal com a símbol de las Benaurances.

A CAFARNAUM, la ciutat de San Pere podrem conèixer les runes de la seva casa i també la Sinagoga, construïda sobre la que Jesús va freqüentar. La ciutat es mencionada per primer cop en el Nou Testament i ocupa un lloc important en els relats dels Evangelis com el lloc on Jesús va viure durant gran part del temps que va estar a la Galilea. Molt a prop trobem l’església de TABGHA, recorda el lloc de la multiplicació del pa i els peixos. Destaca un preciós mosaic del s. IV que representa el Miracle de Jesús. (Tancat en diumenge). Al costat del Llac s’aixeca l’església de Mensa Christi; és aquí on tenia el seu moll Simó Pere. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

7

 

Dinar en un restaurant.

La tarda serà molt especial; és el moment de renovar les promeses del baptisme. Les ribes del Riu Jordà (Iardenit) seran el gran testimoni d’aquest moment tan emblem{tic i inoblidable.

Tornada cap a Tiberíades.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 5è. LA GALILEA – JERICÓ – BETLEM

Dissabte, 29 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Viatjarem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al MONT TABOR. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els farem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt es molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, on Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis.

Celebració de l’eucaristia.

D’all{ ens dirigirem a visitar el jaciment arqueològic i parc nacional de BET SHEAN, que durant el període hel·lenístic era coneguda amb el nom d’Escitópolis, una de les ciutats de la Decàpolis. Emplaçada en una ruta comercial molt transitada va ser poblada per l’home des de finals del Neolític fins als nostres dies.

Baixant per la vall del Jordà , arribarem a JERICÓ, la ciutat de les Palmeres, una de les ciutats més antigues del món, i actualment una de les més importants ciutats de l’Autoritat Nacional Palestina. Situada a uns 250m sota el nivell del mar és considera la ciutat més baixa de la terra. Es coneguda com “la ciutat habitada més antiga del món”; els testimonis arqueològics situen el seu origen fa més de 10.000 anys. A la cultura occidental, la ciutat és popularment coneguda per ser el lloc on Josué va tocar les trompetes que van fer que les muralles de Jericó s’esfondressin. Jericó era una ciutat cananea important; a Tell Assultan trobem les restes d'una muralla defensiva doble, que segons la tradició s'identifica amb la demolida per Josué. Contemplarem la Muntanya de les Temptacions, el lloc on Jesús va pregar per espai de quaranta dies i quaranta nits; per això aquest lloc és conegut pel nom de Qarantal. Dinar en un restaurant.

A la tarda, viatjant pel desert de Judea, arribarem a BETLEM, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. Arribada al punt de control de Betlem. Haurem de canviar de guia ja que entrarem a Territori de l’autoritat Palestina. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

8

 

Sopar i allotjament en el HOTEL NATIVITY 3*** SUP locals o similar.

Web: http://www.nativityhotel.net/

Dia 6è. BETLEM - JERUSALEM

Diumenge, 30 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Dedicarem el matí a visitar BETLEM. Originàriament la població pertanyia a la tribu de Judà, el primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies.

Visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’església ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Celebració de l’eucaristia a la Basílica de la Nativitat.

Més tard coneixerem el Camp dels Pastors . És hora de dinar. Anirem a un restaurant propietat de palestins cristians. És una manera de solidaritzar-nos amb els cristians de la Terra Santa.

Per la tarda el nostre autocar ens portarà a JERUSALEM a la cimera de la MUNTANYA DE LES OLIVERES. A peu, al igual que en un diumenge de rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com el lloc de l’Ascensió (hi trobarem un petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel) i l’església del Pater Noster (aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre). GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

9

 

Visitarem l’església del Dominus Flevit (des on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams) i el Cementiri Jueu. Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres (es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist) i La Basílica de l’agonia o de les Nacions (va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní). La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció. Finalitzem la tarda coneixent l’Església de la Tomba de Maria (segons la tradició ortodoxa) . Allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies) i la Gruta de Getsemaní.

Ascensió a JERUSALEM. Arribada a la ciutat tres cops Santa i Cerimònia de Benvinguda des del Mirador del Mont Scopus, des d'on saludarem a la ciutat, que en aquest moment estarà completament il·luminada.

Trasllat a l’HOTEL OLIVE TREE 4 **** locals o similar. Sopar i allotjament.

Web: www.olivetreehotel.com

Dia 7è. JERUSALEM

Dilluns, 01 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Aquest mati ens espera una cita amb la història més propera i recent del poble jueu. En el nou Museu de l'Holocaust tindrem l'oportunitat de intentar conèixer els perquès de la barbàrie. Va ser aquest el lloc que el Papa Joan Pau II no va voler deixar de visitar en el seu viatge a la Terra Santa. Aquest museu exposa la història de l'holocaust a través de fotografies, objectes, documents i recursos audiovisuals. La presentació, que és de manera cronològica, mostra l'avanç de la política nazi anti-jueva, des de la persecució fins a la creació dels guetos i els assassinats massius de manera sistemàtica. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

10

 

Seguidament continuem les nostres visites a la ciutat santa dirigint-nos al centre de Jerusalem. En plena Via Dolorosa, trobem l’església de l’Ecce Homo. Descendirem sota en nivell de la ciutat actual per poder sentir sota els nostres peus les lloses del Lithóstrotos o pati de la Torre Antònia. En aquest lloc Jesús va ser maltractat pels soldats i va començar el seu Via Crucis.

Molt a prop, a la Piscina de Betesda (casa de les Misericòrdies) o Probàtica recordarem el miracle de la curació d’un paralític. La piscina estava unida al Temple per un canal i utilitzava les seves aigües. L’església de Santa Anna ens impressionarà per la seva senzillesa, és un dels millors exemples d’església creuada i és importants destacar que la seva acústica és simplement excepcional. Algunes històries antigues conten que aquesta basílica va ser construïda sobre el lloc on va néixer Santa Anna. Altres versions mencionen que va ser el lloc on Santa Anna i Sant Joaquim varen viure.

Dinar en un restaurant.

Per la tarda ens aproparem a la Muntanya de Sió, fora de les muralles de la ciutat. Aquesta muntanya est{ tradicionalment lligada al Rei David, de qui s’assegura que fou enterrat all{, i també lligada a la vida de Jesús i els seus deixebles.

Visitarem l’església de la Dormició de Maria. El sostre negre i cònic de l’abadia és el punt més alt de la muntanya. A l’altar major hi ha un mosaic daurat que representa a la Verge i al nen. A la cripta es troba una impressionant estàtua de mida natural de Maria dormint, feta de fusta de cirerer i ivori.

Desprès de passar per la Tomba del Rei David, arribarem al CENACLE. És en aquest lloc on Jesús i els seus deixebles varen celebrar la seva festa de Pasqua, l’últim Sopar abans que Jesús fos jutjat. Celebració de l’eucaristia en la Capella Franciscana del Cenacle.

També visitarem l’església de Sant Pere in Gallicantu o Casa de Caifàs. En aquest lloc és on van portar a Jesús després de ser arrestat i on Pere el va negar tres cops abans del cant del gall. Aquesta església es troba construïda sobre les runes de la Casa de Caifàs, on Jesús va ser presoner. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

11

 

Finalitzem la tarda apropant-nos a conèixer els secrets del Barri Jueu i del Mur de les Lamentacions. És sagrat pels jueus degut a que actualment és el lloc més proper al Sancta Sanctorum de l’antic Temple de Jerusalem, al que ells poden accedir.

Tornarem al nostre hotel pel sopar i l’allotjament.

Dia 8è. JERUSALEM ( MASADA – QUMRAM – MAR MORT)

Dimarts, 02 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Celebració de l’eucaristia en un lloc a determinar.

Avui farem una excursió per descobrir els tresors històrics , naturals i arqueològics de la zona del Mar Mort. Dedicarem el mati a la fortalesa de MASADA. És el símbol de la resistència jueva davant de la dominació romana. Ascendirem al seu cim en telefèric i es visitarà les runes del grandiós palau que Herodes va construir en aquest indret per a la seva recreació personal. La visita a Masada, a més de gaudir d’unes vistes espectaculars, ens permetrà aprofundir i comprendre millor la figura d’Herodes que tanta import{ncia va tenir en molts dels esdeveniments de la vida de Jesús. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

12

 

Continuarem fins a arribar a les Runes de QUMRAM, on visitarem el recinte arqueològic. Qumram és el nom contemporani que reben aquestes runes. Situades a dos quilòmetres del Mar Mort, sobre els penya-segats que es troben darrera l’estreta franja costera, Qumram es posiciona a 275 metres sota el nivell del Mar Mediterrani. En aquest lloc situat al costat del desert en van trobar, els famosos “Rotllos o Manuscrits del Mar Mort”. Els essenis vivien en comunitat dedicats a l’estudi i cal destacar que la seva vida era molt austera.

Dinar en un restaurant.

El MAR MORT, es el lloc més baix de la terra, ocupant la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Riu Jordà i que també inclou el llac de Tiberíades. També rep el nom de Llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Tindrem temps per gaudir d’un bany. L’alt contingut en sal de les seves aigües farà que el nostre cos floti. L’experiència és única i gratificant.

Tornarem cap a Jerusalem. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 9è. JERUSALEM

Dimecres, 03 MAIG 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Aquest matí sortirem molt aviat del nostre hotel per entrar a la Ciutat Vella, que estarà en total silenci, abans que els mercaders i habitants envaeixin la Via Dolorosa.

Iniciarem el VIA CRUCIS o Estacions de la Creu. Son 14 estacions o parades que recorden o representen situacions que Jesús va sofrir per la salvació de l’home.

Finalitza al interior del SANT SEPULCRE, on celebrarem l’eucaristia.

Conegut amb el nom de Gòlgota és el lloc on, segons els evangelis, es va produir la crucificació, enterrament i resurrecció de Crist. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

13

 

A continuació anirem a visitar EIN KAREM, on San Joan Baptista va néixer segons la tradició cristiana. Aquí es troba l'església dedicada al Sant i a la part alta del poble se situa l'Església de la Visitació (segons la tradició cristiana, aquí va ser on va concebre de forma miraculosa Santa Isabel i va donar a llum a Sant Joan Baptista, qui anunciés l'arribada de Jesús i va batejar. Estant en cinta, Isabel va rebre la visita de la seva cosina, Maria, qui també estava embarassada de Jesús).

Tornarem al centre de Jerusalem per celebrar un DINAR ESPECIAL DE COMIAT, que com diu el seu nom serà especial per algunes sorpreses preparades per a vostès i que ens convidaran a recordar sempre aquest dies viscuts a la Terra Santa.

Seguidament visitarem la Maqueta de Jerusalem en temps de Jesús, que es troba actualment al Museu d'Israel. Aquesta maqueta, a escala 1:50 i que ocupa uns 230 metres quadrats, representa l'antiga ciutat amb una gran precisió. Tots els palaus, cases, patis, jardins, teatres i mercats de l'antiga Jerusalem s'han representat amb gran detall coronats pel Temple, el centre espiritual del poble jueu i el major projecte d'edificació del món en aquell temps. El nou emplaçament de la maqueta ens permetrà envoltar-la i veure-la des de dalt per apreciar l'esplendor d'aquesta ciutat.

Dins el recinte conegut com el Santuari del Llibre, en forma de cúpula de color blanc, tindrem l'oportunitat d'admirar els rotllos originals que es van trobar al Mar Mort, les còpies més antigues de la Bíblia que s'han trobat fins ara. Aquest lloc està considerat una fita de l'arquitectura museística del segle XX. L'exposició representa un viatge a través del temps que permet traçar l'evolució del Llibre dels Llibres. Les galeries superiors condueixen al visitant a través dels manuscrits més antics descoberts al desert de Judea, fins a la història dels membres de la comunitat de Qumran que van voler encarnar en la seva manera de vida dels ideals continguts en aquests textos. La galeria inferior relata l'extraordinària història del Còdex d'Alep, el manuscrit més exacte del text masorètic i el més proper al text de les edicions impreses de la Bíblia hebrea que s'utilitzen avui en dia.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 10è. JERUSALEM – TEL AVIV - BARCELONA

Dijous, 04 MAIG 2017.

Esmorzar bufet a l’hotel.

Temps lliure per les darreres compres. Al voltant de les 13.00 h, trasllat al aeroport de Tel Aviv. Tràmits de facturació assistits pel nostre personal.

A les 17.55 h sortida en un vol regular de la companyia aèria EL AL amb destí Barcelona.

Arribada a las 21.45 h al aeroport de El Prat i…………………

.......................................“ Final del Viatge” GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

14

 

PREUS APROXIMATS PER PERSONA:

Grup de mínim 40 persones de pagament ..........……………………...….....….............………..... 1.935 €.

Grup de mínim 35 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 1.998 €.

Grup de mínim 30 persones de pagament ..........………………..……...…..................…………... 2.040 €.

Grup de mínim 25 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.065 €.

Grup de mínim 20 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.118 €.

Suplement Individual ……………………………..……………..……..…..……….…................................... 662 €.

EL NOSTRE PREU INCLOU:

 Avió, classe turista, companyia aèria EL AL: Barcelona – Tel Aviv – Barcelona.

Taxes aèries i d’emissió a data actual.

 Taxes de carburant a data actual.

 Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.

 Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.

 Guia local oficial de parla hispana durant tot el viatge.

 Totes les entrades a museus i monuments esmentats.

 Allotjament en base habitacions dobles als següents hotels o similars:

 HOTEL LEONARDO BEACH . 4**** locals. Tel Aviv.

 HOTEL LEONARDO TIBERIAS . 4**** locals. Tiberíades.

HOTEL NATIVITY. 3*** SUP locals. Betlem.

HOTEL OLIVE TREE. 4**** locals. Jerusalem.

 Obsequi de Ruth Travel abans de la sortida del viatge.

 Regal de benvinguda a l’aeroport: Barret, mapa i mini guia.

 Assegurança d’assistència en viatge de la Companyia d’assegurances ARAG (cobertura sanitària de 15.000 €).

 Propines xofer i guia.

 Propines generals a maleters, cambrers, personal hoteles, durant tot el circuit.

 Reserva de les eucaristies i d’altres celebracions.

 

EL NOSTRE PREU NO INCLOU:

 Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, wi-fi o Tv de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.

 Visites i entrades a monuments i/o museus no esmenats en el programa de viatge.

 Assegurança Opcional de Cancel·lació del Viatge (COST 48 €. veure condicions de la pòlissa i preus).

 Donatius a esglésies, trasllats Calella – aeroport de El Prat – Calella, etc.

GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

15

 

ANOTACIONS IMPORTANTS:

Aquest pressupost està basat en la següent cotització de divises 1 EURO = 1,04 USD a data 21/12/2016. Qualsevol variació afectaria al nostre preu.

 

 Els horaris dels vols estan subjectes a canvis per part de la Companyia aèria EL AL, així com les taxes aèries i de increment de carburant.

 L’ordre de les visites podr{ ser modificat a criteri de l’organització per aconseguir una millora del programa sense que aquest fet suposi una alteració important en el seu contingut.

 Recomanem contractar una Assegurança Opcional de Cancel·lació del viatge.

 S’entrega dossier complet amb condicions generals i particulars del viatge + informació de les assegurances + full d’inscripció, en el moment de confirmar la reserva.

 

Barcelona, 21

31  SK  ATENCIO ESTIMATS LECTORS SKORPIO, PRIMICIA!!!

PER PRIMERA VEGADA US ANUNCIEM UN VIATGE EXTRAORDINARI:

“ PELEGRINATGE A TERRA SANTA “

ORGANITZAT PER LA PARROQUIA DE CALELLA.

ITINERARI DE 10 DIES DE VIATGE:

Dia 1er. BARCELONA – TEL AVIV - GALILEA

Dimarts, 25 ABRIL 2017.

Trobada a l’aeroport de El Prat a les 12.00 h. (TERMINAL T1, mostradors de la companyia aèria EL AL). Atenció personalitzada en tots els tràmits de facturació i embarcament.

Sortida a les 14.30 h en vol directe, el LY-394, amb destinació TEL AVIV. Arribada prevista a les 19.45 h (hora local). El vol que realitzaran té una durada real de 4 hores i, en ell, se’ls oferir{ el dinar a bord.

Un cap hàgim passat els control dels passaports a l’aeroport Ben Gurion, ens donar{ la benvinguda el nostre representant de parla hispana. Desprès d’ajudar-nos a recollir el nostre equipatge i passar la duana ens acomodarem en el nostre autocar. La nostra guia ens espera per iniciar el nostre viatge per la Terra Santa d’Israel, que ens acull per començar el nostre camí de fe, cultura i historia.

Ens dirigim a la propera TEL AVIV, la ciutat més gran i moderna del país; és la capital econòmica d'Israel i una de les ciutats amb més animació cultural del món.

De camí al nostre hotel, en el nostre autobús podrem admirar algun dels llocs més imprescindibles de la ciutat com és el Boulevard Rothschild, amb la seva arquitectura d'estil Bauhaus internacionalment reconeguda

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO BEACH de Tel Aviv . 4**** o similar.

https://www.fattal-hotels.com/hotels_in_israel/tel_aviv_hotels/leonardo_beach_tel_aviv GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

3

 

Dia 2on. TEL AVIV – CESAREA – MONT CARMEL – AKKO - GALILEA

Dimecres, 26 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

Abans de emprendre el nostre viatge cap a la costa nord del país, centrarem la nostra atenció a la propera YAFFO, històrica localitat situada a la riba del Mediterrani i es considerada el port més antic del món. Segons una antiga llegenda, Jaffa o Yaffo va ser anomenada així després que Jafet, un dels tres fills de Noé, la va construir quaranta anys després del diluvi universal. El nom de la ciutat es menciona en les fonts egípcies i en les Cartes d’Amarna com Iapu.

Continuant la nostra ruta per la costa del Mediterrani ens traslladarem a un altre període històric i visitarem el parc nacional i jaciment arqueològic de CESAREA MARÍTIMA, capital romana i seu de Corneli (primer gentil convers) i de procuradors romans; podrem admirar les magnífiques restes del seu teatre i aqüeductes, així com de les restes que varen deixar els creuats. Fou el rei Herodes qui va deixar més edificacions, i qui va fer del lloc una ciutat ben estructurada amb un port molt avançat al seu temps. En el s. I hi trobem comunitats cristianes i ben aviat és seu episcopal. És un centre important amb representatius noms associats al lloc entre els Pares de l’Església com Origenes i Eusebi de Cesarea. Sant Pau va ser aquí empresonat i jutjat pel procurador romà.

A continuació arribarem a la ciutat portuària de HAIFA, la capital del nord-est d’Israel i port més gran del país. Amb més de mig milió d’habitants, aquesta històrica ciutat, el seu origen es remunta a temps bíblic i per la que han passat, entre d’altres hebreus, perses, egipcis, romans, bizantins, àrabs, creuats i otomans, és una de les menys conegudes pel país. Haifa és a més considerada pels Israelians com un exemple de convivència i tolerància, donat que la ciutat conviuen jueus, musulmans i cristians; en la fisonomia de la ciutat es mesclen indistintament sinagogues, mesquites i esglésies. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

4

 

Des del segle XIX, una nova religió d’origen persa va deixar la seva impremta a Haifa, després que Baha´ullah, fundador del bahaísme, va decidir establir en el Mont Carmel un dels seus dos llocs sagrats: el Centre Mundial Bahai. Part d’aquest impressionant complex son els seus famosos jardins , únics al món. Patrimoni Mundial des de l’any 2008, els jardins Bahai s’estenen sobre 19 terrasses de les que formen part dels jardins penjants o jardins perses.

Nosaltres centrarem l’atenció de la nostra visita en un lloc sagrat de m{xima import{ncia: el MONT CARMEL, escenari del Desafiament del Profeta Elías. El seu nom significa jardí o vinyes de Dios. A l’antiguitat estava cobert per vinyes i va ser sempre famós per la seva fertilitat. Al cim del Carmel visitarem l'Església de Stella Maris, del segle XIX, seu de la Confraria de les Carmelites. El seu nom, que significa "estrella de mar", no es deu només a les seves belles vistes, sinó també a un antic epítet dedicat a Maria, mare de Jesús. Els carmelites porten vivint en aquesta zona des de l'Edat Mitjana, i són ben coneguts per la càlida acollida que s'ofereixen a persones de totes les creences. La seva església és d'estil barroc, amb una cúpula bellament decorada i un magnífic altar sobre una cova, que segons diu la tradició cristiana era la tomba del profeta Elies; el monestir té un petit museu dedicat a la seva vida.

Celebració de l’eucaristia

Després de contemplar la panoràmica del jardins del temple Bahai, continuarem amb la visita del proper SANT JOAN D’ACRE (AKKO), ciutat portuària que marcava la zona divisòria entre els dominis fenicis al nord i els filisteus al sud. En temps dels creuats Acre passa a ser seu de totes les ordres militars construint-ne en el seu territori albergs i esglésies. Actualment és un actiu nucli comercial dedicat a l’activitat pesquera, i a on la seva ciutat antiga ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat .

Dinar en un restaurant de la ciutat i visita de la fortalesa.

En aproximadament un parell d’hores de ruta arribarem a la ciutat de TIBERIADES. Serà la nostra base d’operacions per conèixer a fons la GALILEA. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

5

 

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO TIBERIAS. 4**** locals o similar.

www.leonardo-hotels.com/israel-hotels/tiberias-hotels/leonardo-hotel-tiberias

Dia 3er. LA GALILEA

Dijous, 27 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

En ruta cap a Nazaret trobem l’antiga ciutat de SÈPFORIS, ubicada en una zona muntanyosa de la Baixa Galilea, a mig camí entre el Mar Mediterrani i el Mar de la Galilea. Aquí va ser el lloc on l’any 55 a.C Aulo Gabinio, governador de Síria, va establir un dels cinc sanedrins o consells administratius de Palestina, prova de la importància que ja tenia aquesta ciutat abans del naixement de Jesús. Segons la tradició aquesta va ser la ciutat de Sant Joaquim i Santa Anna, i aquí va néixer la Verge Maria. Va ser capital de Palestina i la ciutat més important de la Galilea i encara que va ser destruïda per un terratrèmol, conserva magnífics mosaics.

Continuem el nostre camí fins arribar a la ciutat de NATZARET. Primer de tot ens aproparem a la Muntanya del Precipici, també conegut com Muntanya de la Precipitació. Segons la tradició fins al cim d'aquesta muntanya el poble va perseguir Jesús. Des de dalt, on el precipici s'obre sobre la Vall de Jizreel, es podrà gaudir d'unes magnífiques vistes. Desprès visitarem l’Església de Sant Gabriel. És l’església ortodoxa grega de l’Anunciació, construïda a finals del segle XVII sobre les restes d’altres tres esglésies. Conté una cripta amb un pou d’aigua, el qual és l’origen de la Font de Maria (nom que també rep aquesta església). Aquí fou, d’acord amb la tradició, on l’arc{ngel Gabriel es va presentar per primer cop davant de Maria. A continuació ens adrecem cap a la BASÍLICA DE L’ANUNCIACIÓ, el santuari cristià més gran en el Mitjà Orient. L’ actual basílica està construïda en dos nivells. El superior, que segueix el contorn de la catedral creuada del segle XII i reconstrueix parcialment els absis de la part oriental. I al nivell inferior és on es conserva la gruta bizantina, on es va produir l’Anunciació.

Celebració de l’eucaristia. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

6

 

Desprès visitarem L’ESGLÉSIA DE SANT JOSEP, lloc venerat pels judeocristians com la Casa de la Sagrada Familia. Compta amb un baptisteri paleocristi{ força impressionant. L’actual església, de planta basilical, va ser construïda al 1914, sobre les runes d’una església creuada.

Farem el dinar en un cèntric restaurant.

Finalitzem la jornada d’avui amb la visita de CANAA. En aquest lloc és on Jesús va fer el seu primer miracle: va transformar l’aigua en vi. Ens apropem a un moment molt simbòlic i especial: La cerimònia de renovació de les promeses matrimonials.

Tornarem a Tiberíades. Sopar i posterior allotjament.

Dia 4rt. LA GALILEA : VIDA PUBLICA DE JESÚS.

Divendres, 28 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet en el nostre hotel.

Aprofitant la tranquil·litat de les primeres hores del matí ens disposem a fer un agradable passeig en vaixell per les tranquil·les aigües de la Mar de la Galilea. El nostre vaixell ens recordar{ els de l’època de Jesús. A destacar és que l’entorn natural que l’envolta quasi bé no ha canviat des de que Jesús i els seus deixebles pescaven i vivien en les seves ribes. A continuació ascendim a la MUNTANYA DE LES BENAURANCES, lloc del Sermó de la Muntanya. Celebració de l’eucaristia en els jardins de l’església, construïda de forma octogonal com a símbol de las Benaurances.

A CAFARNAUM, la ciutat de San Pere podrem conèixer les runes de la seva casa i també la Sinagoga, construïda sobre la que Jesús va freqüentar. La ciutat es mencionada per primer cop en el Nou Testament i ocupa un lloc important en els relats dels Evangelis com el lloc on Jesús va viure durant gran part del temps que va estar a la Galilea. Molt a prop trobem l’església de TABGHA, recorda el lloc de la multiplicació del pa i els peixos. Destaca un preciós mosaic del s. IV que representa el Miracle de Jesús. (Tancat en diumenge). Al costat del Llac s’aixeca l’església de Mensa Christi; és aquí on tenia el seu moll Simó Pere. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

7

 

Dinar en un restaurant.

La tarda serà molt especial; és el moment de renovar les promeses del baptisme. Les ribes del Riu Jordà (Iardenit) seran el gran testimoni d’aquest moment tan emblem{tic i inoblidable.

Tornada cap a Tiberíades.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 5è. LA GALILEA – JERICÓ – BETLEM

Dissabte, 29 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Viatjarem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al MONT TABOR. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els farem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt es molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, on Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis.

Celebració de l’eucaristia.

D’all{ ens dirigirem a visitar el jaciment arqueològic i parc nacional de BET SHEAN, que durant el període hel·lenístic era coneguda amb el nom d’Escitópolis, una de les ciutats de la Decàpolis. Emplaçada en una ruta comercial molt transitada va ser poblada per l’home des de finals del Neolític fins als nostres dies.

Baixant per la vall del Jordà , arribarem a JERICÓ, la ciutat de les Palmeres, una de les ciutats més antigues del món, i actualment una de les més importants ciutats de l’Autoritat Nacional Palestina. Situada a uns 250m sota el nivell del mar és considera la ciutat més baixa de la terra. Es coneguda com “la ciutat habitada més antiga del món”; els testimonis arqueològics situen el seu origen fa més de 10.000 anys. A la cultura occidental, la ciutat és popularment coneguda per ser el lloc on Josué va tocar les trompetes que van fer que les muralles de Jericó s’esfondressin. Jericó era una ciutat cananea important; a Tell Assultan trobem les restes d'una muralla defensiva doble, que segons la tradició s'identifica amb la demolida per Josué. Contemplarem la Muntanya de les Temptacions, el lloc on Jesús va pregar per espai de quaranta dies i quaranta nits; per això aquest lloc és conegut pel nom de Qarantal. Dinar en un restaurant.

A la tarda, viatjant pel desert de Judea, arribarem a BETLEM, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. Arribada al punt de control de Betlem. Haurem de canviar de guia ja que entrarem a Territori de l’autoritat Palestina. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

8

 

Sopar i allotjament en el HOTEL NATIVITY 3*** SUP locals o similar.

Web: http://www.nativityhotel.net/

Dia 6è. BETLEM - JERUSALEM

Diumenge, 30 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Dedicarem el matí a visitar BETLEM. Originàriament la població pertanyia a la tribu de Judà, el primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies.

Visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’església ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Celebració de l’eucaristia a la Basílica de la Nativitat.

Més tard coneixerem el Camp dels Pastors . És hora de dinar. Anirem a un restaurant propietat de palestins cristians. És una manera de solidaritzar-nos amb els cristians de la Terra Santa.

Per la tarda el nostre autocar ens portarà a JERUSALEM a la cimera de la MUNTANYA DE LES OLIVERES. A peu, al igual que en un diumenge de rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com el lloc de l’Ascensió (hi trobarem un petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel) i l’església del Pater Noster (aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre). GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

9

 

Visitarem l’església del Dominus Flevit (des on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams) i el Cementiri Jueu. Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres (es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist) i La Basílica de l’agonia o de les Nacions (va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní). La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció. Finalitzem la tarda coneixent l’Església de la Tomba de Maria (segons la tradició ortodoxa) . Allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies) i la Gruta de Getsemaní.

Ascensió a JERUSALEM. Arribada a la ciutat tres cops Santa i Cerimònia de Benvinguda des del Mirador del Mont Scopus, des d'on saludarem a la ciutat, que en aquest moment estarà completament il·luminada.

Trasllat a l’HOTEL OLIVE TREE 4 **** locals o similar. Sopar i allotjament.

Web: www.olivetreehotel.com

Dia 7è. JERUSALEM

Dilluns, 01 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Aquest mati ens espera una cita amb la història més propera i recent del poble jueu. En el nou Museu de l'Holocaust tindrem l'oportunitat de intentar conèixer els perquès de la barbàrie. Va ser aquest el lloc que el Papa Joan Pau II no va voler deixar de visitar en el seu viatge a la Terra Santa. Aquest museu exposa la història de l'holocaust a través de fotografies, objectes, documents i recursos audiovisuals. La presentació, que és de manera cronològica, mostra l'avanç de la política nazi anti-jueva, des de la persecució fins a la creació dels guetos i els assassinats massius de manera sistemàtica. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

10

 

Seguidament continuem les nostres visites a la ciutat santa dirigint-nos al centre de Jerusalem. En plena Via Dolorosa, trobem l’església de l’Ecce Homo. Descendirem sota en nivell de la ciutat actual per poder sentir sota els nostres peus les lloses del Lithóstrotos o pati de la Torre Antònia. En aquest lloc Jesús va ser maltractat pels soldats i va començar el seu Via Crucis.

Molt a prop, a la Piscina de Betesda (casa de les Misericòrdies) o Probàtica recordarem el miracle de la curació d’un paralític. La piscina estava unida al Temple per un canal i utilitzava les seves aigües. L’església de Santa Anna ens impressionarà per la seva senzillesa, és un dels millors exemples d’església creuada i és importants destacar que la seva acústica és simplement excepcional. Algunes històries antigues conten que aquesta basílica va ser construïda sobre el lloc on va néixer Santa Anna. Altres versions mencionen que va ser el lloc on Santa Anna i Sant Joaquim varen viure.

Dinar en un restaurant.

Per la tarda ens aproparem a la Muntanya de Sió, fora de les muralles de la ciutat. Aquesta muntanya est{ tradicionalment lligada al Rei David, de qui s’assegura que fou enterrat all{, i també lligada a la vida de Jesús i els seus deixebles.

Visitarem l’església de la Dormició de Maria. El sostre negre i cònic de l’abadia és el punt més alt de la muntanya. A l’altar major hi ha un mosaic daurat que representa a la Verge i al nen. A la cripta es troba una impressionant estàtua de mida natural de Maria dormint, feta de fusta de cirerer i ivori.

Desprès de passar per la Tomba del Rei David, arribarem al CENACLE. És en aquest lloc on Jesús i els seus deixebles varen celebrar la seva festa de Pasqua, l’últim Sopar abans que Jesús fos jutjat. Celebració de l’eucaristia en la Capella Franciscana del Cenacle.

També visitarem l’església de Sant Pere in Gallicantu o Casa de Caifàs. En aquest lloc és on van portar a Jesús després de ser arrestat i on Pere el va negar tres cops abans del cant del gall. Aquesta església es troba construïda sobre les runes de la Casa de Caifàs, on Jesús va ser presoner. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

11

 

Finalitzem la tarda apropant-nos a conèixer els secrets del Barri Jueu i del Mur de les Lamentacions. És sagrat pels jueus degut a que actualment és el lloc més proper al Sancta Sanctorum de l’antic Temple de Jerusalem, al que ells poden accedir.

Tornarem al nostre hotel pel sopar i l’allotjament.

Dia 8è. JERUSALEM ( MASADA – QUMRAM – MAR MORT)

Dimarts, 02 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Celebració de l’eucaristia en un lloc a determinar.

Avui farem una excursió per descobrir els tresors històrics , naturals i arqueològics de la zona del Mar Mort. Dedicarem el mati a la fortalesa de MASADA. És el símbol de la resistència jueva davant de la dominació romana. Ascendirem al seu cim en telefèric i es visitarà les runes del grandiós palau que Herodes va construir en aquest indret per a la seva recreació personal. La visita a Masada, a més de gaudir d’unes vistes espectaculars, ens permetrà aprofundir i comprendre millor la figura d’Herodes que tanta import{ncia va tenir en molts dels esdeveniments de la vida de Jesús. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

12

 

Continuarem fins a arribar a les Runes de QUMRAM, on visitarem el recinte arqueològic. Qumram és el nom contemporani que reben aquestes runes. Situades a dos quilòmetres del Mar Mort, sobre els penya-segats que es troben darrera l’estreta franja costera, Qumram es posiciona a 275 metres sota el nivell del Mar Mediterrani. En aquest lloc situat al costat del desert en van trobar, els famosos “Rotllos o Manuscrits del Mar Mort”. Els essenis vivien en comunitat dedicats a l’estudi i cal destacar que la seva vida era molt austera.

Dinar en un restaurant.

El MAR MORT, es el lloc més baix de la terra, ocupant la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Riu Jordà i que també inclou el llac de Tiberíades. També rep el nom de Llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Tindrem temps per gaudir d’un bany. L’alt contingut en sal de les seves aigües farà que el nostre cos floti. L’experiència és única i gratificant.

Tornarem cap a Jerusalem. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 9è. JERUSALEM

Dimecres, 03 MAIG 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Aquest matí sortirem molt aviat del nostre hotel per entrar a la Ciutat Vella, que estarà en total silenci, abans que els mercaders i habitants envaeixin la Via Dolorosa.

Iniciarem el VIA CRUCIS o Estacions de la Creu. Son 14 estacions o parades que recorden o representen situacions que Jesús va sofrir per la salvació de l’home.

Finalitza al interior del SANT SEPULCRE, on celebrarem l’eucaristia.

Conegut amb el nom de Gòlgota és el lloc on, segons els evangelis, es va produir la crucificació, enterrament i resurrecció de Crist. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

13

 

A continuació anirem a visitar EIN KAREM, on San Joan Baptista va néixer segons la tradició cristiana. Aquí es troba l'església dedicada al Sant i a la part alta del poble se situa l'Església de la Visitació (segons la tradició cristiana, aquí va ser on va concebre de forma miraculosa Santa Isabel i va donar a llum a Sant Joan Baptista, qui anunciés l'arribada de Jesús i va batejar. Estant en cinta, Isabel va rebre la visita de la seva cosina, Maria, qui també estava embarassada de Jesús).

Tornarem al centre de Jerusalem per celebrar un DINAR ESPECIAL DE COMIAT, que com diu el seu nom serà especial per algunes sorpreses preparades per a vostès i que ens convidaran a recordar sempre aquest dies viscuts a la Terra Santa.

Seguidament visitarem la Maqueta de Jerusalem en temps de Jesús, que es troba actualment al Museu d'Israel. Aquesta maqueta, a escala 1:50 i que ocupa uns 230 metres quadrats, representa l'antiga ciutat amb una gran precisió. Tots els palaus, cases, patis, jardins, teatres i mercats de l'antiga Jerusalem s'han representat amb gran detall coronats pel Temple, el centre espiritual del poble jueu i el major projecte d'edificació del món en aquell temps. El nou emplaçament de la maqueta ens permetrà envoltar-la i veure-la des de dalt per apreciar l'esplendor d'aquesta ciutat.

Dins el recinte conegut com el Santuari del Llibre, en forma de cúpula de color blanc, tindrem l'oportunitat d'admirar els rotllos originals que es van trobar al Mar Mort, les còpies més antigues de la Bíblia que s'han trobat fins ara. Aquest lloc està considerat una fita de l'arquitectura museística del segle XX. L'exposició representa un viatge a través del temps que permet traçar l'evolució del Llibre dels Llibres. Les galeries superiors condueixen al visitant a través dels manuscrits més antics descoberts al desert de Judea, fins a la història dels membres de la comunitat de Qumran que van voler encarnar en la seva manera de vida dels ideals continguts en aquests textos. La galeria inferior relata l'extraordinària història del Còdex d'Alep, el manuscrit més exacte del text masorètic i el més proper al text de les edicions impreses de la Bíblia hebrea que s'utilitzen avui en dia.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 10è. JERUSALEM – TEL AVIV - BARCELONA

Dijous, 04 MAIG 2017.

Esmorzar bufet a l’hotel.

Temps lliure per les darreres compres. Al voltant de les 13.00 h, trasllat al aeroport de Tel Aviv. Tràmits de facturació assistits pel nostre personal.

A les 17.55 h sortida en un vol regular de la companyia aèria EL AL amb destí Barcelona.

Arribada a las 21.45 h al aeroport de El Prat i…………………

.......................................“ Final del Viatge” GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

14

 

PREUS APROXIMATS PER PERSONA:

Grup de mínim 40 persones de pagament ..........……………………...….....….............………..... 1.935 €.

Grup de mínim 35 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 1.998 €.

Grup de mínim 30 persones de pagament ..........………………..……...…..................…………... 2.040 €.

Grup de mínim 25 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.065 €.

Grup de mínim 20 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.118 €.

Suplement Individual ……………………………..……………..……..…..……….…................................... 662 €.

EL NOSTRE PREU INCLOU:

 Avió, classe turista, companyia aèria EL AL: Barcelona – Tel Aviv – Barcelona.

Taxes aèries i d’emissió a data actual.

 Taxes de carburant a data actual.

 Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.

 Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.

 Guia local oficial de parla hispana durant tot el viatge.

 Totes les entrades a museus i monuments esmentats.

 Allotjament en base habitacions dobles als següents hotels o similars:

 HOTEL LEONARDO BEACH . 4**** locals. Tel Aviv.

 HOTEL LEONARDO TIBERIAS . 4**** locals. Tiberíades.

HOTEL NATIVITY. 3*** SUP locals. Betlem.

HOTEL OLIVE TREE. 4**** locals. Jerusalem.

 Obsequi de Ruth Travel abans de la sortida del viatge.

 Regal de benvinguda a l’aeroport: Barret, mapa i mini guia.

 Assegurança d’assistència en viatge de la Companyia d’assegurances ARAG (cobertura sanitària de 15.000 €).

 Propines xofer i guia.

 Propines generals a maleters, cambrers, personal hoteles, durant tot el circuit.

 Reserva de les eucaristies i d’altres celebracions.

 

EL NOSTRE PREU NO INCLOU:

 Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, wi-fi o Tv de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.

 Visites i entrades a monuments i/o museus no esmenats en el programa de viatge.

 Assegurança Opcional de Cancel·lació del Viatge (COST 48 €. veure condicions de la pòlissa i preus).

 Donatius a esglésies, trasllats Calella – aeroport de El Prat – Calella, etc.

GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

15

 

ANOTACIONS IMPORTANTS:

Aquest pressupost està basat en la següent cotització de divises 1 EURO = 1,04 USD a data 21/12/2016. Qualsevol variació afectaria al nostre preu.

 

 Els horaris dels vols estan subjectes a canvis per part de la Companyia aèria EL AL, així com les taxes aèries i de increment de carburant.

 L’ordre de les visites podr{ ser modificat a criteri de l’organització per aconseguir una millora del programa sense que aquest fet suposi una alteració important en el seu contingut.

 Recomanem contractar una Assegurança Opcional de Cancel·lació del viatge.

 S’entrega dossier complet amb condicions generals i particulars del viatge + informació de les assegurances + full d’inscripció, en el moment de confirmar la reserva.

 

Barcelona, 21ITINERARI DE 10 DIES DE VIATGE:

Dia 1er. BARCELONA – TEL AVIV - GALILEA

Dimarts, 25 ABRIL 2017.

Trobada a l’aeroport de El Prat a les 12.00 h. (TERMINAL T1, mostradors de la companyia aèria EL AL). Atenció personalitzada en tots els tràmits de facturació i embarcament.

Sortida a les 14.30 h en vol directe, el LY-394, amb destinació TEL AVIV. Arribada prevista a les 19.45 h (hora local). El vol que realitzaran té una durada real de 4 hores i, en ell, se’ls oferir{ el dinar a bord.

Un cap hàgim passat els control dels passaports a l’aeroport Ben Gurion, ens donar{ la benvinguda el nostre representant de parla hispana. Desprès d’ajudar-nos a recollir el nostre equipatge i passar la duana ens acomodarem en el nostre autocar. La nostra guia ens espera per iniciar el nostre viatge per la Terra Santa d’Israel, que ens acull per començar el nostre camí de fe, cultura i historia.

Ens dirigim a la propera TEL AVIV, la ciutat més gran i moderna del país; és la capital econòmica d'Israel i una de les ciutats amb més animació cultural del món.

De camí al nostre hotel, en el nostre autobús podrem admirar algun dels llocs més imprescindibles de la ciutat com és el Boulevard Rothschild, amb la seva arquitectura d'estil Bauhaus internacionalment reconeguda

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO BEACH de Tel Aviv . 4**** o similar.

https://www.fattal-hotels.com/hotels_in_israel/tel_aviv_hotels/leonardo_beach_tel_aviv GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

3

 

Dia 2on. TEL AVIV – CESAREA – MONT CARMEL – AKKO - GALILEA

Dimecres, 26 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

Abans de emprendre el nostre viatge cap a la costa nord del país, centrarem la nostra atenció a la propera YAFFO, històrica localitat situada a la riba del Mediterrani i es considerada el port més antic del món. Segons una antiga llegenda, Jaffa o Yaffo va ser anomenada així després que Jafet, un dels tres fills de Noé, la va construir quaranta anys després del diluvi universal. El nom de la ciutat es menciona en les fonts egípcies i en les Cartes d’Amarna com Iapu.

Continuant la nostra ruta per la costa del Mediterrani ens traslladarem a un altre període històric i visitarem el parc nacional i jaciment arqueològic de CESAREA MARÍTIMA, capital romana i seu de Corneli (primer gentil convers) i de procuradors romans; podrem admirar les magnífiques restes del seu teatre i aqüeductes, així com de les restes que varen deixar els creuats. Fou el rei Herodes qui va deixar més edificacions, i qui va fer del lloc una ciutat ben estructurada amb un port molt avançat al seu temps. En el s. I hi trobem comunitats cristianes i ben aviat és seu episcopal. És un centre important amb representatius noms associats al lloc entre els Pares de l’Església com Origenes i Eusebi de Cesarea. Sant Pau va ser aquí empresonat i jutjat pel procurador romà.

A continuació arribarem a la ciutat portuària de HAIFA, la capital del nord-est d’Israel i port més gran del país. Amb més de mig milió d’habitants, aquesta històrica ciutat, el seu origen es remunta a temps bíblic i per la que han passat, entre d’altres hebreus, perses, egipcis, romans, bizantins, àrabs, creuats i otomans, és una de les menys conegudes pel país. Haifa és a més considerada pels Israelians com un exemple de convivència i tolerància, donat que la ciutat conviuen jueus, musulmans i cristians; en la fisonomia de la ciutat es mesclen indistintament sinagogues, mesquites i esglésies. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

4

 

Des del segle XIX, una nova religió d’origen persa va deixar la seva impremta a Haifa, després que Baha´ullah, fundador del bahaísme, va decidir establir en el Mont Carmel un dels seus dos llocs sagrats: el Centre Mundial Bahai. Part d’aquest impressionant complex son els seus famosos jardins , únics al món. Patrimoni Mundial des de l’any 2008, els jardins Bahai s’estenen sobre 19 terrasses de les que formen part dels jardins penjants o jardins perses.

Nosaltres centrarem l’atenció de la nostra visita en un lloc sagrat de m{xima import{ncia: el MONT CARMEL, escenari del Desafiament del Profeta Elías. El seu nom significa jardí o vinyes de Dios. A l’antiguitat estava cobert per vinyes i va ser sempre famós per la seva fertilitat. Al cim del Carmel visitarem l'Església de Stella Maris, del segle XIX, seu de la Confraria de les Carmelites. El seu nom, que significa "estrella de mar", no es deu només a les seves belles vistes, sinó també a un antic epítet dedicat a Maria, mare de Jesús. Els carmelites porten vivint en aquesta zona des de l'Edat Mitjana, i són ben coneguts per la càlida acollida que s'ofereixen a persones de totes les creences. La seva església és d'estil barroc, amb una cúpula bellament decorada i un magnífic altar sobre una cova, que segons diu la tradició cristiana era la tomba del profeta Elies; el monestir té un petit museu dedicat a la seva vida.

Celebració de l’eucaristia

Després de contemplar la panoràmica del jardins del temple Bahai, continuarem amb la visita del proper SANT JOAN D’ACRE (AKKO), ciutat portuària que marcava la zona divisòria entre els dominis fenicis al nord i els filisteus al sud. En temps dels creuats Acre passa a ser seu de totes les ordres militars construint-ne en el seu territori albergs i esglésies. Actualment és un actiu nucli comercial dedicat a l’activitat pesquera, i a on la seva ciutat antiga ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat .

Dinar en un restaurant de la ciutat i visita de la fortalesa.

En aproximadament un parell d’hores de ruta arribarem a la ciutat de TIBERIADES. Serà la nostra base d’operacions per conèixer a fons la GALILEA. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

5

 

Sopar i allotjament a l’ HOTEL LEONARDO TIBERIAS. 4**** locals o similar.

www.leonardo-hotels.com/israel-hotels/tiberias-hotels/leonardo-hotel-tiberias

Dia 3er. LA GALILEA

Dijous, 27 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet.

En ruta cap a Nazaret trobem l’antiga ciutat de SÈPFORIS, ubicada en una zona muntanyosa de la Baixa Galilea, a mig camí entre el Mar Mediterrani i el Mar de la Galilea. Aquí va ser el lloc on l’any 55 a.C Aulo Gabinio, governador de Síria, va establir un dels cinc sanedrins o consells administratius de Palestina, prova de la importància que ja tenia aquesta ciutat abans del naixement de Jesús. Segons la tradició aquesta va ser la ciutat de Sant Joaquim i Santa Anna, i aquí va néixer la Verge Maria. Va ser capital de Palestina i la ciutat més important de la Galilea i encara que va ser destruïda per un terratrèmol, conserva magnífics mosaics.

Continuem el nostre camí fins arribar a la ciutat de NATZARET. Primer de tot ens aproparem a la Muntanya del Precipici, també conegut com Muntanya de la Precipitació. Segons la tradició fins al cim d'aquesta muntanya el poble va perseguir Jesús. Des de dalt, on el precipici s'obre sobre la Vall de Jizreel, es podrà gaudir d'unes magnífiques vistes. Desprès visitarem l’Església de Sant Gabriel. És l’església ortodoxa grega de l’Anunciació, construïda a finals del segle XVII sobre les restes d’altres tres esglésies. Conté una cripta amb un pou d’aigua, el qual és l’origen de la Font de Maria (nom que també rep aquesta església). Aquí fou, d’acord amb la tradició, on l’arc{ngel Gabriel es va presentar per primer cop davant de Maria. A continuació ens adrecem cap a la BASÍLICA DE L’ANUNCIACIÓ, el santuari cristià més gran en el Mitjà Orient. L’ actual basílica està construïda en dos nivells. El superior, que segueix el contorn de la catedral creuada del segle XII i reconstrueix parcialment els absis de la part oriental. I al nivell inferior és on es conserva la gruta bizantina, on es va produir l’Anunciació.

Celebració de l’eucaristia. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

6

 

Desprès visitarem L’ESGLÉSIA DE SANT JOSEP, lloc venerat pels judeocristians com la Casa de la Sagrada Familia. Compta amb un baptisteri paleocristi{ força impressionant. L’actual església, de planta basilical, va ser construïda al 1914, sobre les runes d’una església creuada.

Farem el dinar en un cèntric restaurant.

Finalitzem la jornada d’avui amb la visita de CANAA. En aquest lloc és on Jesús va fer el seu primer miracle: va transformar l’aigua en vi. Ens apropem a un moment molt simbòlic i especial: La cerimònia de renovació de les promeses matrimonials.

Tornarem a Tiberíades. Sopar i posterior allotjament.

Dia 4rt. LA GALILEA : VIDA PUBLICA DE JESÚS.

Divendres, 28 ABRIL 2017.

Esmorzar bufet en el nostre hotel.

Aprofitant la tranquil·litat de les primeres hores del matí ens disposem a fer un agradable passeig en vaixell per les tranquil·les aigües de la Mar de la Galilea. El nostre vaixell ens recordar{ els de l’època de Jesús. A destacar és que l’entorn natural que l’envolta quasi bé no ha canviat des de que Jesús i els seus deixebles pescaven i vivien en les seves ribes. A continuació ascendim a la MUNTANYA DE LES BENAURANCES, lloc del Sermó de la Muntanya. Celebració de l’eucaristia en els jardins de l’església, construïda de forma octogonal com a símbol de las Benaurances.

A CAFARNAUM, la ciutat de San Pere podrem conèixer les runes de la seva casa i també la Sinagoga, construïda sobre la que Jesús va freqüentar. La ciutat es mencionada per primer cop en el Nou Testament i ocupa un lloc important en els relats dels Evangelis com el lloc on Jesús va viure durant gran part del temps que va estar a la Galilea. Molt a prop trobem l’església de TABGHA, recorda el lloc de la multiplicació del pa i els peixos. Destaca un preciós mosaic del s. IV que representa el Miracle de Jesús. (Tancat en diumenge). Al costat del Llac s’aixeca l’església de Mensa Christi; és aquí on tenia el seu moll Simó Pere. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

7

 

Dinar en un restaurant.

La tarda serà molt especial; és el moment de renovar les promeses del baptisme. Les ribes del Riu Jordà (Iardenit) seran el gran testimoni d’aquest moment tan emblem{tic i inoblidable.

Tornada cap a Tiberíades.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 5è. LA GALILEA – JERICÓ – BETLEM

Dissabte, 29 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Viatjarem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al MONT TABOR. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els farem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt es molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, on Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis.

Celebració de l’eucaristia.

D’all{ ens dirigirem a visitar el jaciment arqueològic i parc nacional de BET SHEAN, que durant el període hel·lenístic era coneguda amb el nom d’Escitópolis, una de les ciutats de la Decàpolis. Emplaçada en una ruta comercial molt transitada va ser poblada per l’home des de finals del Neolític fins als nostres dies.

Baixant per la vall del Jordà , arribarem a JERICÓ, la ciutat de les Palmeres, una de les ciutats més antigues del món, i actualment una de les més importants ciutats de l’Autoritat Nacional Palestina. Situada a uns 250m sota el nivell del mar és considera la ciutat més baixa de la terra. Es coneguda com “la ciutat habitada més antiga del món”; els testimonis arqueològics situen el seu origen fa més de 10.000 anys. A la cultura occidental, la ciutat és popularment coneguda per ser el lloc on Josué va tocar les trompetes que van fer que les muralles de Jericó s’esfondressin. Jericó era una ciutat cananea important; a Tell Assultan trobem les restes d'una muralla defensiva doble, que segons la tradició s'identifica amb la demolida per Josué. Contemplarem la Muntanya de les Temptacions, el lloc on Jesús va pregar per espai de quaranta dies i quaranta nits; per això aquest lloc és conegut pel nom de Qarantal. Dinar en un restaurant.

A la tarda, viatjant pel desert de Judea, arribarem a BETLEM, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. Arribada al punt de control de Betlem. Haurem de canviar de guia ja que entrarem a Territori de l’autoritat Palestina. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

8

 

Sopar i allotjament en el HOTEL NATIVITY 3*** SUP locals o similar.

Web: http://www.nativityhotel.net/

Dia 6è. BETLEM - JERUSALEM

Diumenge, 30 ABRIL 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Dedicarem el matí a visitar BETLEM. Originàriament la població pertanyia a la tribu de Judà, el primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies.

Visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’església ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Celebració de l’eucaristia a la Basílica de la Nativitat.

Més tard coneixerem el Camp dels Pastors . És hora de dinar. Anirem a un restaurant propietat de palestins cristians. És una manera de solidaritzar-nos amb els cristians de la Terra Santa.

Per la tarda el nostre autocar ens portarà a JERUSALEM a la cimera de la MUNTANYA DE LES OLIVERES. A peu, al igual que en un diumenge de rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com el lloc de l’Ascensió (hi trobarem un petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel) i l’església del Pater Noster (aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre). GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

9

 

Visitarem l’església del Dominus Flevit (des on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams) i el Cementiri Jueu. Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres (es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist) i La Basílica de l’agonia o de les Nacions (va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní). La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció. Finalitzem la tarda coneixent l’Església de la Tomba de Maria (segons la tradició ortodoxa) . Allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies) i la Gruta de Getsemaní.

Ascensió a JERUSALEM. Arribada a la ciutat tres cops Santa i Cerimònia de Benvinguda des del Mirador del Mont Scopus, des d'on saludarem a la ciutat, que en aquest moment estarà completament il·luminada.

Trasllat a l’HOTEL OLIVE TREE 4 **** locals o similar. Sopar i allotjament.

Web: www.olivetreehotel.com

Dia 7è. JERUSALEM

Dilluns, 01 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Aquest mati ens espera una cita amb la història més propera i recent del poble jueu. En el nou Museu de l'Holocaust tindrem l'oportunitat de intentar conèixer els perquès de la barbàrie. Va ser aquest el lloc que el Papa Joan Pau II no va voler deixar de visitar en el seu viatge a la Terra Santa. Aquest museu exposa la història de l'holocaust a través de fotografies, objectes, documents i recursos audiovisuals. La presentació, que és de manera cronològica, mostra l'avanç de la política nazi anti-jueva, des de la persecució fins a la creació dels guetos i els assassinats massius de manera sistemàtica. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

10

 

Seguidament continuem les nostres visites a la ciutat santa dirigint-nos al centre de Jerusalem. En plena Via Dolorosa, trobem l’església de l’Ecce Homo. Descendirem sota en nivell de la ciutat actual per poder sentir sota els nostres peus les lloses del Lithóstrotos o pati de la Torre Antònia. En aquest lloc Jesús va ser maltractat pels soldats i va començar el seu Via Crucis.

Molt a prop, a la Piscina de Betesda (casa de les Misericòrdies) o Probàtica recordarem el miracle de la curació d’un paralític. La piscina estava unida al Temple per un canal i utilitzava les seves aigües. L’església de Santa Anna ens impressionarà per la seva senzillesa, és un dels millors exemples d’església creuada i és importants destacar que la seva acústica és simplement excepcional. Algunes històries antigues conten que aquesta basílica va ser construïda sobre el lloc on va néixer Santa Anna. Altres versions mencionen que va ser el lloc on Santa Anna i Sant Joaquim varen viure.

Dinar en un restaurant.

Per la tarda ens aproparem a la Muntanya de Sió, fora de les muralles de la ciutat. Aquesta muntanya est{ tradicionalment lligada al Rei David, de qui s’assegura que fou enterrat all{, i també lligada a la vida de Jesús i els seus deixebles.

Visitarem l’església de la Dormició de Maria. El sostre negre i cònic de l’abadia és el punt més alt de la muntanya. A l’altar major hi ha un mosaic daurat que representa a la Verge i al nen. A la cripta es troba una impressionant estàtua de mida natural de Maria dormint, feta de fusta de cirerer i ivori.

Desprès de passar per la Tomba del Rei David, arribarem al CENACLE. És en aquest lloc on Jesús i els seus deixebles varen celebrar la seva festa de Pasqua, l’últim Sopar abans que Jesús fos jutjat. Celebració de l’eucaristia en la Capella Franciscana del Cenacle.

També visitarem l’església de Sant Pere in Gallicantu o Casa de Caifàs. En aquest lloc és on van portar a Jesús després de ser arrestat i on Pere el va negar tres cops abans del cant del gall. Aquesta església es troba construïda sobre les runes de la Casa de Caifàs, on Jesús va ser presoner. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

11

 

Finalitzem la tarda apropant-nos a conèixer els secrets del Barri Jueu i del Mur de les Lamentacions. És sagrat pels jueus degut a que actualment és el lloc més proper al Sancta Sanctorum de l’antic Temple de Jerusalem, al que ells poden accedir.

Tornarem al nostre hotel pel sopar i l’allotjament.

Dia 8è. JERUSALEM ( MASADA – QUMRAM – MAR MORT)

Dimarts, 02 MAIG 2017.

Esmorzar al nostre hotel.

Celebració de l’eucaristia en un lloc a determinar.

Avui farem una excursió per descobrir els tresors històrics , naturals i arqueològics de la zona del Mar Mort. Dedicarem el mati a la fortalesa de MASADA. És el símbol de la resistència jueva davant de la dominació romana. Ascendirem al seu cim en telefèric i es visitarà les runes del grandiós palau que Herodes va construir en aquest indret per a la seva recreació personal. La visita a Masada, a més de gaudir d’unes vistes espectaculars, ens permetrà aprofundir i comprendre millor la figura d’Herodes que tanta import{ncia va tenir en molts dels esdeveniments de la vida de Jesús. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

12

 

Continuarem fins a arribar a les Runes de QUMRAM, on visitarem el recinte arqueològic. Qumram és el nom contemporani que reben aquestes runes. Situades a dos quilòmetres del Mar Mort, sobre els penya-segats que es troben darrera l’estreta franja costera, Qumram es posiciona a 275 metres sota el nivell del Mar Mediterrani. En aquest lloc situat al costat del desert en van trobar, els famosos “Rotllos o Manuscrits del Mar Mort”. Els essenis vivien en comunitat dedicats a l’estudi i cal destacar que la seva vida era molt austera.

Dinar en un restaurant.

El MAR MORT, es el lloc més baix de la terra, ocupant la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Riu Jordà i que també inclou el llac de Tiberíades. També rep el nom de Llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Tindrem temps per gaudir d’un bany. L’alt contingut en sal de les seves aigües farà que el nostre cos floti. L’experiència és única i gratificant.

Tornarem cap a Jerusalem. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 9è. JERUSALEM

Dimecres, 03 MAIG 2017.

Esmorzar a l’hotel.

Aquest matí sortirem molt aviat del nostre hotel per entrar a la Ciutat Vella, que estarà en total silenci, abans que els mercaders i habitants envaeixin la Via Dolorosa.

Iniciarem el VIA CRUCIS o Estacions de la Creu. Son 14 estacions o parades que recorden o representen situacions que Jesús va sofrir per la salvació de l’home.

Finalitza al interior del SANT SEPULCRE, on celebrarem l’eucaristia.

Conegut amb el nom de Gòlgota és el lloc on, segons els evangelis, es va produir la crucificació, enterrament i resurrecció de Crist. GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

13

 

A continuació anirem a visitar EIN KAREM, on San Joan Baptista va néixer segons la tradició cristiana. Aquí es troba l'església dedicada al Sant i a la part alta del poble se situa l'Església de la Visitació (segons la tradició cristiana, aquí va ser on va concebre de forma miraculosa Santa Isabel i va donar a llum a Sant Joan Baptista, qui anunciés l'arribada de Jesús i va batejar. Estant en cinta, Isabel va rebre la visita de la seva cosina, Maria, qui també estava embarassada de Jesús).

Tornarem al centre de Jerusalem per celebrar un DINAR ESPECIAL DE COMIAT, que com diu el seu nom serà especial per algunes sorpreses preparades per a vostès i que ens convidaran a recordar sempre aquest dies viscuts a la Terra Santa.

Seguidament visitarem la Maqueta de Jerusalem en temps de Jesús, que es troba actualment al Museu d'Israel. Aquesta maqueta, a escala 1:50 i que ocupa uns 230 metres quadrats, representa l'antiga ciutat amb una gran precisió. Tots els palaus, cases, patis, jardins, teatres i mercats de l'antiga Jerusalem s'han representat amb gran detall coronats pel Temple, el centre espiritual del poble jueu i el major projecte d'edificació del món en aquell temps. El nou emplaçament de la maqueta ens permetrà envoltar-la i veure-la des de dalt per apreciar l'esplendor d'aquesta ciutat.

Dins el recinte conegut com el Santuari del Llibre, en forma de cúpula de color blanc, tindrem l'oportunitat d'admirar els rotllos originals que es van trobar al Mar Mort, les còpies més antigues de la Bíblia que s'han trobat fins ara. Aquest lloc està considerat una fita de l'arquitectura museística del segle XX. L'exposició representa un viatge a través del temps que permet traçar l'evolució del Llibre dels Llibres. Les galeries superiors condueixen al visitant a través dels manuscrits més antics descoberts al desert de Judea, fins a la història dels membres de la comunitat de Qumran que van voler encarnar en la seva manera de vida dels ideals continguts en aquests textos. La galeria inferior relata l'extraordinària història del Còdex d'Alep, el manuscrit més exacte del text masorètic i el més proper al text de les edicions impreses de la Bíblia hebrea que s'utilitzen avui en dia.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 10è. JERUSALEM – TEL AVIV - BARCELONA

Dijous, 04 MAIG 2017.

Esmorzar bufet a l’hotel.

Temps lliure per les darreres compres. Al voltant de les 13.00 h, trasllat al aeroport de Tel Aviv. Tràmits de facturació assistits pel nostre personal.

A les 17.55 h sortida en un vol regular de la companyia aèria EL AL amb destí Barcelona.

Arribada a las 21.45 h al aeroport de El Prat i…………………

.......................................“ Final del Viatge” GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

14

 

PREUS APROXIMATS PER PERSONA:

Grup de mínim 40 persones de pagament ..........……………………...….....….............………..... 1.935 €.

Grup de mínim 35 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 1.998 €.

Grup de mínim 30 persones de pagament ..........………………..……...…..................…………... 2.040 €.

Grup de mínim 25 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.065 €.

Grup de mínim 20 persones de pagament ..........………………..……...….....…………................ 2.118 €.

Suplement Individual ……………………………..……………..……..…..……….…................................... 662 €.

EL NOSTRE PREU INCLOU:

 Avió, classe turista, companyia aèria EL AL: Barcelona – Tel Aviv – Barcelona.

Taxes aèries i d’emissió a data actual.

 Taxes de carburant a data actual.

 Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.

 Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.

 Guia local oficial de parla hispana durant tot el viatge.

 Totes les entrades a museus i monuments esmentats.

 Allotjament en base habitacions dobles als següents hotels o similars:

 HOTEL LEONARDO BEACH . 4**** locals. Tel Aviv.

 HOTEL LEONARDO TIBERIAS . 4**** locals. Tiberíades.

HOTEL NATIVITY. 3*** SUP locals. Betlem.

HOTEL OLIVE TREE. 4**** locals. Jerusalem.

 Obsequi de Ruth Travel abans de la sortida del viatge.

 Regal de benvinguda a l’aeroport: Barret, mapa i mini guia.

 Assegurança d’assistència en viatge de la Companyia d’assegurances ARAG (cobertura sanitària de 15.000 €).

 Propines xofer i guia.

 Propines generals a maleters, cambrers, personal hoteles, durant tot el circuit.

 Reserva de les eucaristies i d’altres celebracions.

 

EL NOSTRE PREU NO INCLOU:

 Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, wi-fi o Tv de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.

 Visites i entrades a monuments i/o museus no esmenats en el programa de viatge.

 Assegurança Opcional de Cancel·lació del Viatge (COST 48 €. veure condicions de la pòlissa i preus).

 Donatius a esglésies, trasllats Calella – aeroport de El Prat – Calella, etc.

GC-1478 C/ Valencia, 247. Pis 1er. Pta 1ªB 08007 BARCELONA Tel: 93.467.32.44 e-mail: info@ruthtravel.es

15

 

ANOTACIONS IMPORTANTS:

Aquest pressupost està basat en la següent cotització de divises 1 EURO = 1,04 USD a data 21/12/2016. Qualsevol variació afectaria al nostre preu.

 

 Els horaris dels vols estan subjectes a canvis per part de la Companyia aèria EL AL, així com les taxes aèries i de increment de carburant.

 L’ordre de les visites podr{ ser modificat a criteri de l’organització per aconseguir una millora del programa sense que aquest fet suposi una alteració important en el seu contingut.

 Recomanem contractar una Assegurança Opcional de Cancel·lació del viatge.

 S’entrega dossier complet amb condicions generals i particulars del viatge + informació de les assegurances + full d’inscripció, en el moment de confirmar la reserva.

 

Barcelona, 21

PARRÒQUIA DE CALELLA
PELEGRINATGE A TERRA SANTA:  ISRAEL AL COMPLET
25 ABRIL – 04 MAIG 2017

INDIQUIN NOM I COGNOMS EXACTAMENT COM FIGUREN AL PASSAPORT.

 

NOM I COGNOMS: 
D.N.I:
DATA D’EXPEDICIÓ DNI:                                         DATA DE CADUCITAT DNI:
ADREÇA:
POBLACIÓ I CODI POSTAL:
Nº TELÈFON: 
Nº MÒBIL i  E-MAIL:
   DATA DE NAIXEMENT:                                                          NACIONALITAT:
   Nº DE PASSAPORT:
   DATA D’EXPEDICIÓ:                                                          DATA DE CADUCITAT:
 
 
 
TIPUS D’HABITACIÓ:              DOBLE                     INDIVIDUAL                 TRIPLE
 
 
VOL ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ  (48 €):             SI                           NO
SI COMPARTEIX HABITACIÓ, AMB QUI HO FA???:
 
 
ÉS VOSTÈ AL·LÈRGIC A ALGÚN ALIMENT???:           NO             SI, soc al·lèrgic a:  
PRECISA ALGÚN TIPUS DE RÈGIM ESPECIAL PELS ÀPATS????
Les persones amb mobilitat reduïda, abans de procedir a la sol·licitud de reserva, hauran de posar en coneixement de Ruth Travel aquesta situació, a fi de valorar la possibilitat i viabilitat de contractar el viatge d'acord amb les característiques del mateix. O fins i tot de l'adaptabilitat de Ruth Travel  a la circumstància particular del/a viatger/a.
S’estén com a persona amb movilitat reduida, “tota persona la mobilitat de la qual per participar en el viatge es trobi reduïda per motius de discapacitat física (sensorial o locomotriu, permanent o temporal), discapacitat o deficiència intel·lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l'edat, i que dita situació requereixi una atenció adequada i l'adaptació a les seves necessitats particulars del servei posat a disposició dels altres participants en el viatge”.
MARQUI LA CASELLA QUE CORRESPONGUI.
    No, no tinc mobilitat reduïda.  
   Si, tinc mobilitat reduïda i manifesto que ha estat informat/da que no se’m pot garantir que els hotels, mitjans de transport i altres serveis inclosos en el viatge estiguin adaptats per a persones de mobilitat reduïda, quedant exonerada RUTH TRAVEL  de qualsevol responsabilitat que es pugui derivar d'un incompliment o compliment defectuós en la prestació de serveis inclosos en el viatge i que tingui com a origen aquesta causa.

 

 

 

 

 

 

 

 

PER REALITZAR LA INSCRIPCIÓ AL VIATGE ÉS IMPRESCINDIBLE:  

 

1)    Realitzar un primer pagament a compte del viatge de:

 

 
700 € per persona (en cas que NO vulguin contractar assegurança opcional de cancel·lació).


 

 
748 € per persona (en cas que SI vulguin contractar  l’assegurança opcional de cancel·lació, que  s’ha de contractar en el mateix moment d’inscripció al viatge).


 

 

2)    NÚMEROS DE COMPTE CORRENT DE RUTH TRAVEL S.L: 

·        BANC DE SANTANDER: ES64 – 0049 – 0329 – 71 – 2312137451

·        LA CAIXA: ES51 - 2100 – 3054 – 63 – 2200488789

·         A la transferència indicar nom complet viatgers i nom grup (PARR. CALELLA - TERRA SANTA)

 

 

3)    Entregar fotocòpia PASSAPORT (en el seu cas no pot caducar abans del 05/11/2017) + entregar aquest full degudament complimentat i signat a RUTH TRAVEL (C/ Valencia, 247, 1è 1ª B, 08007 – Barcelona). Telèfon: 93.467.32.44 – Fax: 93.487.31.17 – Mail: info@ruthtravel.es  G.C. 1478

 

 

AUTORITZO A MOSSEN CINTO BUSQUET, RECTOR DE LA PARRÒQUIA DE SANTA MARIA I SANT NICOLAU DE CALELLA, A SIGNAR EL CONTRACTE DE VIATGE COMBINAT EN EL MEU NOM I EM COMPROMETO A ASSUMIR EL CONTINGUT DE LES CONDICIONS  GENERALS I PARTICULARS DEL VIATGE QUE M’HAN ESTAT ENTREGADES JUNTAMENT AMB EL DOSSIER COMPLET DEL VIATGE.

 

Data i signatura:..........................................................................................................................................................


Per a més informació, estem a la seva disposició de dilluns a dijous de 9.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h i els divendres de 9.00 h a 16.30 h ininterrompudament. Dissabtes Tancat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada