dimarts, 20 de desembre del 2016

REVISTA SKORPIO Nº 30 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME DESEMBRE 2016 PÀG. 5 " REQUIEM DE MOZART " (AMB FOTO) EDUARD JENER


30  SK  RÈQUIEM DE MOZART

VA DE MUSICA; “ RÈQUIEM DE MOZART “ ( AUDITORI S. CUGAT 26-11-16)

Un concert dedicat a Mozart és garantía de qualitat. Es va iniciar amb la Música per a un funeral maçonic KV 477 estructurat per concitar emocions amb la intenció clara del ritual amb forta presencia de vent i fusta protagonistas.

Seguia el Concert per a piano i orquestra núm. 23 en La Mayor KV 488 amb el jove pianista Ignasi Cambra , quina ceguesa de neixament cal considerar per l’obvia dificultat de concertar amb director i orquestra com és el cas del primer temps Allegro, on l’entrada ha de ser producte d’una oïda molt atenta que fou resolta amb naturalitat i rigor.

La seva interpretació, bàsicament en el segon temps Adagio va ser correcta tècnicament però en alguns moments curta d’emotivitat.

El tercer temps, prodigi d’alternança entre solista i orquestra singularment del quartet de vent, va sonar reeixit tancant una aplaudida actuació.

La segona part, El Rèquiem en Re Menor per a solistes, cor i orquestra KV 626, tot i que no va estar acabada pel mestre, sintetitza aquesta combinació típicament mozartiana de grandiositat i intimitat, de contrapunt i melodía, d’historicisme i innovació que, amb el temps, l’ha convertit en un dels pilars indiscutibles de la música occidental que, are, ja ho és mundial.

Mozart no trenca amb les formes que la tradició li dóna però ho fa amb tanta llibertat, la que li exigeix una creativitat i sensibilitat totals, que arriba fins a un límit intens i convuls que emociona i transtorna fins al punt que qualsevol persona connecta inmediatament amb la inefable profunditat que proyecta.

Una orquestra sàviament dirigida per Josep Pons, estricte, sensible, conductor perfecte, va trovar la resposta d’un cor espléndit i cohesionat i uns solistes vocals equilibrats en la seva difícil, però estimulant actuació.

DADES:

“ Rèquiem de Mozart:

Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu. Director: Josep Pons.

Cor: Conxita García. Piano: Ignasi Cambra. Soprano: Elena Copons.

Mezzo: Gemma Coma-Alabert. Tenor: David Alegret. Baríton: José Antonio López. Lloc i dia: Teatre Auditori. 26-11-16.

Crítica per Eduard Jener.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada