dimarts, 20 de desembre del 2016

REVISTA SKORPIO Nº 30 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME DESEMBRE 2016 PÀG. 6 PARLEM DE JAZZ "AVISHAI COHEN" JOSEP GARRIGA


30   SK   PARLEM DE JAZZ

PARLEM DE JAZZ

Avishai Cohen Trio  (Auditori Sant Cugat 12-11-16)

Consagrat com un dels contrabaixistes inqüestionablement més influents del jazz actual, Avishai Cohen torna al festival amb un d’aquells trios que, tan bon punt pugen a un escenari, acaben convertint-se en moltíssim més que la suma de tres parts.

Nascut en un kibutz israelià fa 46 anys i forjat musicalment en diferents projectes del mestre Chick Corea entre els anys 1996 i 2003, aquest músic enèrgic i virtuós ha fet valer amb una quinzena de discos com a líder un sentit audàç per l’armonia així com una capacitat admirable per assimilar l’encreuament de cultures de l’Orient Mitjà.

Are , tres anys després d’embadalir-nos amb el seu projecte amb formació de corda, Avishai Cohen (que no únicament brilla amb el contrabaix, sinó també com a vocalista). A debutat a Sant Cugat amb From Darkness, un disc tan vibrant com delicat.

Veienlos actuar, per l’espectador sembla com si cadascun acarici els seus instruments a cuatre mans.  Done l’impresió q’els intruments vallen al só dels músics.

La seva intensitat musical fa vivrar l’espectador.

No sols és lo be que toquen, sino com ho toquen!!!.

Une de tantes coses que em va cridar l’atenció, va esser q’el pianiste amb la ma esquerre amortigua al seu aire les notes que produeix amb la dreta.

Us recomano que gaudiu amb aquest conjunt verdaderament genial!!!

Josep Garriga.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada