dimarts, 20 de desembre del 2016

REVISTA SKORPIO Nº 30 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME DESEMBRE 2016 PÀG. 7 VA DE JAZZ MEZQUIDA "ACARONA EL COR DEL PIANO" (AMB FOTO) JOSEP GARRIGA


30  SK  VA DE JAZZ

VA DE JAZZ; MEZQUIDA ACARONA EL COR DEL PIANO. (11-12-16).

He sigut afortunat, sí amics de la música, he asistit a un conçert molt especial, a l’Aula Magna de l’Escola Municipal de Música XV temporada de concerts, Joventuts Musicals St. Cugat, organitzat i presentat per la Sra. Yelina.

En aqueste ocasió ens ha visitat un virtuos del piano.

Mezquida, nascut el 1987 i llicenciat el 2009 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), als seus 29 anys Mezquida s’ha convertit en un dels  músics més valorats i sol-licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades a Espanya, com demostra la seva intensa i versátil activitat concertística, discográfica i creativa al costat de molts dels millors músics del país.

Elogiat per la seva versatilitat i el seu potent magnetisme musical, és un dels artistes més complets I expressius de la seva generació.

Ha gravat més de 40 discos: 10 com a líder amb la seva propia música i 30 com a sídeman en influents grups del panorama actual.

Ha actuat en auditoris, clubs i festivals de 25 països, en cuatre continents així com en alguns dels clubs de jazz emblemàtics del món com el Blue Note de Nova York, SF Jazz de Sant Francesc, Unterfarht de Munic, Bimhuids d’Amsterdam, Porgy and Bess de Viena, Jamboree de Barcelona, BMC de Budapest, Café Central de Madrid i el Sometime de Tòquio.

Ha compost música per a obres de teatre i gravat programes de televisió.

Una desena de premis (Altaveu 2015, premi Enderrock, 4 anys premiat Músic de l’Any per I’AMJM de Catalunya, etc.) jalonen la seva fulgurant carrera musical que combina amb la docència a l’Escola Superior d’Estudis Musicals i al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

En primicia ens presenta Amateur, el seu tercer disc a piano sol.

Programa:

J. S. Bach; Coral de la pasión según S. Mateo.

F. Haendel; Sarabanda.

F. Schubert; Impromtus.

L. van Beethoven; Minuet en sol.

F. Chopin; Preludios, Vals del minuto.

E. Gismonti; Palhaso, Baiao Malandro.

M. Ravel; M amere l’oye, Jeux d’Eaux.

Mezquida; Velas, Joia.

“ Mezquida es un mago, un verdadero talento que ha seducido a todos, se ha convertido en uno de los concertistas y creadores más solicitados, prolíficos y valorados del país. Un concierto de piano solo es el espacio donde Marco vuela más alto y libre y hace volar a los oyentes, ya sean expertos o desconocedores de lo que van a descubrir: Un viaje iniciático, una tormenta estética”.

Es genial, creativo, independiente, versátil, magistral compositor, su juventud no impide su magia musical.

Amics de l’art, de la música q’ens fa viure!,us recomano que gaudiu amb ell!!!.

Josep Garriga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada