dijous, 10 de novembre del 2016

REVISTA SKORPIO Nº 29 LA PRIMERA INDEPENDENT DEL MARESME NOVEMBRE 2016 PÀG. 16 EDUCACIO SEXUAL SEXSE ES VIDA "SALUT DEIXA DE CONSIDERAR COM A MALALTS ELS TRANSSEXUALS"


29  SK  SALUT DEIXA DE CONSIDERAR COM A MALALTS ELS TRANSSEXUALS

Per sotmetre’s a un canvi de sexe ja no és necessària una prova psiquiátrica.

La atenció a aquestes persones es portarà a terme als centres d’assistència primària.

Les persones que no s’identifiquen amb el sexe biològic amb què han nascut, denominades transsexuals mentre están en trànsit fins a arribar a un estat en què coincideixin la seva fisiología i la seva identitat, han deixat de ser considerades malaltes a Catalunya.

El nou model aborda l’assistencia del col-lectiu transexual des del punt de vista dels drets humans, i no de la malaltia psiquiátrica.

Les persones trans de Catalunya serán ateses com a tals als centres d’assistència primària (CAP), una vegada el personal medic i d’infermeria d’aqueste xarxa accedeixi a la formació adequada per fer-ho.

Les intervencions quirúrgiques previstes inclouen, per als homes trans, la mastectomía (eliminació de les mames), la histerectomía (eliminació dels ovaris) i la fal-loplàstia, entre d’altres.

Les dones trans podrán accedir a una mamoplàstia i vaginoplàstia, formació de mames i vagina, respectivament.

Aqueste última intervenció manté en llista d’espera en aquets moments 155 persones. Actualment hi ha 437 persones que están en tractament per poder canviar de sexe a Catalunya.

Gavina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada