diumenge, 13 de març del 2016

REVISTA SKORPIO Nº 24 MARÇ 2016 PÀG. 1 " EL RACÓ D'EN ISIDRU " " LA VERITAT DE SANTA SUSANNA " ISIDRO JIMENEZ


  “El RACÓ D’EN ISIDRU”. LA VERITAT DE SANTA SUSANNA, MARÇ 2016.




A l’últim ple, el 29  de febrer, es va constatar, sense cap dubte que en Campolier té 5+2 regidors, els seus i dos de Junts Fem Santa Susanna, que traint els seus votants, li treuen les castanyes del foc quan més li cal (exactament el contrari del que van dir a la campanya electoral). Paradoxalment això passa quan dos regidors d’AiS estan pensant a plegar, atès que tapen més que governen.


Fa uns dotze anys, quan vaig entrar de regidor a aquest ajuntament, vaig quedà sorprès al primer ple que vaig assistir-hi, atès que no sabien on fer-ho i es va dur a terme a la mateixa entrada de l’Ajuntament. Si jo no hagués anat –eren 10 d’en  Campolier i només jo a l’oposició- el ple s’hauria fet al restaurant Mas Pi, com de costum.

 

En aquell temps en Campolier duia tiquets o factures cada dia de restaurants, alguns els millors del país, on dinava i sopava cada dia pagant el poble, sovint acompanyat i amb àpats amb copa i havà inclosos. Algunes factures pujaven més de 500 €. Va caldre denunciar-lo perquè plegués de fer-ho

Altra cosa esdevinguda en aquella època, va ser que hi havia un funcionari molt “espavilat”, en Barris, ara jubilat, que robava força diners al poble. Com ho feia? Es quedava els diners de moltes persones, també d’hotelers que pagaven l’IBI en metàl·lic i a l’ajuntament no constava el pagament que prescrivia als  quatre anys, falsificant per descomptat els que calgués. Com  va ser descobert?

Un "error" del funcionari a la trama va fer que la llavors interventora, n’Esperança Colom, detectés irregularitats comptables. Va tornar els diners robats? Només va tornar el que s’havia descobert, el seu “error”, uns 50.000 €, una part petita d’allò sostret durant molts anys.

Va actuar sol o a anava a mitges amb algú? Jutgin vostès mateixos. Aquest senyor havia estat fitxat per en Campolier per treballar al nostre ajuntament després de ser acomiadat de l’empresa Calisay d’Arenys de Mar per lladre. Només quan va entrar un nou alcalde, en Josep Monreal, aquest personatge va ser apartat de manegar els nostres diners.

Una cosa que està ara costant diners al nostre ajuntament i que penso hauria de pagar l’alcalde de la seva butxaca, són els contenciosos judicials que es perden pel seu interès personal, com ara el conflicte amb la família Massons que ens pot costar uns 90.000 €.

A aquest poble, poques coses urbanístiques s’han fet bé, per no dir-ne cap, i el més increïble és que ara donen les culpes a en Joan Verdalet, inspector d’obres que des de fa uns mesos ja no treballa  al nostre ajuntament. Aquet noi és culpable que a Santa Susanna hi hagi més hotels il·legals que legals? Aquest noi és culpable que el càmping Bon Repòs sigui més il·legal que legal? Aquest noi és culpable que totes les casses de la rambla Montnegre a tocar de la riera s’hagin fet sense respectar els plànols on hi era el camí que havia d’anar entre les cases i la riera, cosa que ja ha provocat vàries desgràcies? Aquest noi és culpable dels molts milions d’euros gastats sense cap justificació al torrentó de Can Gelat?

No, no és culpable, penso que si té cap responsabilitat és que quan inspeccionava una obra, per exemple l’hotel Tahití o l’hotel Aquamarina, amb obres majors sense cap llicència, i li deien que tenien un permís verbal de l’alcalde, en comptes de no fer res més, hauria d’haver aixecat acta notarial i dur l’afer davant la justícia.

És  culpable d’això darrer, però no de la  il·legalitat de les obres.  Properament en Joan Verdalet  haurà de declarar com a testimoni a la causa oberta per les diverses imputacions que els tribunals han fet a l’alcalde i confiem que tot quedi a lloc.

Fa anys que el nostre alcalde està intentant legalitzar la urbanització La Vall, atès que la reparcel·lació ha anat diverses vegades al registre de la propietat i no ha estat acceptada perquè no és compatible amb la legalitat vigent. És un tema que l’alcalde vol acabar i no dubto que aquí hi ha un “forat”.


Una mala notícia al nostre ajuntament és que el secretari, Miquel Colom ens deixa perquè no ha pogut aguantar l’assetjament que li ha fet l’alcalde. Confiem que el nou secretari no permeti falsificacions d’actes dels plens quan facin referència a afers que no agradin a l’alcalde. Confiem també que el nou secretari sigui de la corporació tal com  diu la llei i no el de l’alcaldia.

Finalment comunico que els requeriments judicials a l’alcalde presents al meu darrer escrit han esdevingut noves imputacions. Continua sent un dels alcaldes més denunciats al país.

 

“ El racó d’en Isidru “ La veritat de Santa Susanna.

ISIDRO JIMENEZ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada