dilluns, 2 de novembre del 2015

REVISTA SKORPIO Nº 21 NOVEMBRE 2015 PÀGINA 6 ESPORTS-MARATÓ DE SAN FERMÍN 27-6-15

Maratò de San Fermin (Pamplona)27-6-2015

-- Tot i ja portar unes quantes maratons fetes,cada marató que faig em fa respecta.I aquesta marató de Pamplona encara més ja que no havia corregut mai de nit.

Dissabte a les dues de la tarda ,intent de dinar a la pizzería Tagliatela de la Plaça Del Castillo.Només queda lliure una taula a fora i a ple sol.Ni boig sentar-me allà.

El Sol està caient de valent i... només queden sis hores escases per la Marató.!!!Ja veig que això no pinta massa bé i que caldrà correr amb molt de seny i que serà un exit acabar aquesta marató dignament.

Quasi just a l´hora de la sortida em trobo amb un Dion i en Cargol i un altre correcat que ara no recordo el nom,en Mattu veig que ja està enganxat amb la seva llebre de les quatre hores.

En Dion fa la mitja i em diu que ell sortirà a 5 el km.No m´ho penso dues vegades i li dic que aniré amb ell;així esborro qualsevol intent d´engrescar-me corrent,ja que la segona mitja pot ser molt dura! A 100 metres de la sortida ja hi ha un tap monumental ja que som més de tres mil corredors (entre mitja i marató) i el carrer s´ ha estret per moments.

Això ja sembla un peatge de l´autopista AP7 d´un diumenge d´estiu per la tarda.El primer km i ens toca caminar ...!!! Comencem bé!!!. Amb en Dioni agafem un ritme molt constant i no parem d´adelantar corredors.

Al cap d´un parell de kms atrapem a la llebre de les quatre hores amb en Mattu al seu costat.. Al cap d´uns quants kms més superem a la llebre de les 3:45 .I seguim amb el nostre ritme guapo.

Fa calor però ja va a menys,i s´intenta passar per l´hombra ; també a estones bufa un lleuger aire que s´agraieix .

Quins parcs tan macos i quanta hombra!Es corra de conya!Però i a la segona volta ...ja ens hi veurem?En alguns trams hi havian instalats alguns focos amb un generadors de corrent al costat,però i la resta que? Al km 19 encarem amb en Dioni el tram més dur de la prova :la pujada de la porta de França.I seguim adelantant a corredors.

I entrem en el casc antic de Pamplona, Hi ha molta animació,son quasi dos quarts de deu del vespre,una bona hora per estar al carrer i disfrutar de l´esdeveniment.

En Dioni es desvia cap a la plaça de toros per acabar la mitja i jo Sant Tornem-hi que no ha estat res.Ara ve quan el maten!! Cap a les 10 ja comença a fosquejar i ja comença a fer falta la llum dels carrers,Em trobo molt bé i segueixo amb el mateix ritme,inclús ara tinc algun dels kms més ràpids de la cursa.

Cap el km 28 atrapo a la llebre de 3:30 i amb ella anirem fent un estira i arrunsa durant els propers 8 o 10 kms.Un voluntari que anava comptant els maratonians em diu que vaig al 102. Que passa quan beus molt i molt...doncs que al final et tens que parar a descarregar!!!Ahh quin descans...!!!

No m´importa perdra uns segons perqué se que vaig molt be. El que no comptava era que hagi de caminar a n´algun tram per la foscor.

Un frontal no hagés anat pas malament ¡ La pujada de la porta de França em porta de cap.Crec que la faré caminant i així podré fer els darrers dos km per el “casco viejo “ de Pamplona amb més gràpa i al.legria ja que tota aquesta gent que està animant es mereix un bon somrriure.

Vaja “ambientazo “ pels carrers de Pamplona. Només per això ja val la pena se “finisher” de la marató.

A les 11 h 16´ entro a la plaça de toros de Pamplona.. Felicito als corredors que estan per allà i que s´han esforçat de valent per acabar aquesta durísima marató d´asfalt.

Molt content pel repte aconseguit. Superant la calor,la foscor i els més de 750 metres de desnivell acomulat.El temps 3:36:33..

Dues gerres de cervesa ben fresques i com nou! Però el millor de tot estava per arribar.

Anant cap a la pensió a la una de la matinada pel carrer Sant Nicolàs, un munt de felicitacions de la gent de tapas i pinxos. Sempre ho recordaré el carrer a vessar de gent i dona´m-me l´enhorabona per haber acabat la marató.

Josep Pons i Puigdefàbregas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada