dijous, 15 de setembre del 2011

REVISTA " SKORPIO 8 " octubre 2011 SPORT "ES BONA LA CERVESA PER CORRE ?" pàg. 13

ÉS BONA LA CERVESA PER CORRER?

Per la seva composició, per les propietats dels seus ingredients, pel seu baix contingut alcohòlic ,i sempre presa en quantitats moderades, pot ser beneficiosa perquè afavoreix una ràpida i efectiva rehidratació .

La cervesa està elaborada amb ingredients 100% naturals-aigua,ordi i lúpulo-i és una de les poques begudes que conté vitamines i minerals de forma natural, destacant especialment les vitamines del Grup B i sense oblidar els prolifenols ,antioxidants naturals que participen potencialment en la protecció contra malalties cardiovasculars i en la reducció dels fenòmens oxidatius responsables de l´envelliment de l´organisme.

El cert és que en l´exercici físic, especialment el de caràcter aeròbic com el “running”(el córrer) la cervesa augmenta de manera espectacular el consum d´oxigen per els músculs. Es pensa actualment que “les agulletes” i d´altres molèsties musculars poden tenir aquest origen, essent molt recomanable l´ingesta d´antioxidants per prevenir-les.La cervesa és una beguda que es caracteritza pel seu elevat contingut en antioxidants, per el que es planteja que un consum moderat després de l´activitat física podria ser útil per permetre una millor recuperació després de l´esforç.

La cervesa forma part de l´anomenada “Dieta Mediterránea” i en el nostre pais és consumida majoritariament de forma responsable.De fet la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria ha revisat la seva piràmide d´alimentació saludable i ha inclòs les begudes fermentades de baixa graduació com el vi,la cervesa o la sidra, això si sempre preses de forma opcional i moderada.

La meva experiència i aportació sobre aquest tema és ben simple. Pel matí el meu mig litre de llet per esmorzar a les set del matí. Durant tot el dia de dos a tres litres d´aigua (amb el litre d´aigua inclòs durant l´àpat de dinar) i pel vespre ,que és quan de tant en tant acostumo a córrer, un parell de cervesetes ben fresquetes per sopar, que si a més te les prens amb tranquil•litat i sense preses encara son més saludables.I pels diumenges després d´ una cursa o d´una tiradeta llarga de quilometres una cerveseta és mitja vida.

Fruit de tot això la meva colecció de més de 1.400 cerveses de llauna diferents no és pura casualitat.

Josep Pons Puigdefàbregas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada