dijous, 15 de setembre del 2011

REVISTA " SKORPIO 8 " octubre 2011 "DE VEGADES SÍ, DE VEGADES NO" pàg. 13

De vegades SÍ, de vegades NO
Com que entrem en un període de vacances i de reflexió, i de política aquesta molt sobada, us vull relatar una història sobre la sort des d'un punt de vista diferent de l'acostumat.
Diuen que en un poble molt petit es va fer un sorteig d'un cavall i li tocà a un pagès. La gent del poble li deia que quina sort has tingut, i ell responia que pot ser que sí, pot ser que no.

Al cap d'una setmana el cavall va desaparèixer i la gent li deia que quina mala sort has tingut, i ell responia que pot ser que sí, pot ser que no. Al cap d'unes setmanes va aparèixer el cavall amb dos ponis que el seguien. La gent li deia que quina bona sort que has tingut, i ell responia que pot ser que sí, pot ser que no.
El pare li va donar un dels ponis al seu fill i passejant pel camp el fill es va trencar una cama. La gent li deia que quina mala sort que has tingut, i com sempre responia que pot ser que sí, pot ser que no.

Van passar uns mesos i va esclatar la guerra i els militars van reclutar tots els joves del poble menys el seu fill, ja que caminava coix. La gent li seguia dient que quina sort que has tingut. La resposta ja la sabem tots: pot ser que sí, pot ser que no.

Hi ha vegades en les quals ens passa alguna cosa dolenta, però, no obstant això, en traiem profit per adonar-nos d'alguna cosa que ens havia passat totalment desapercebuda. També hi ha altres vegades que pot ser dolent o afectar negativament, i unes altres ens pot beneficiar.

Doncs si alguna vegada us passa això, ja sabeu com és l'expressió més encertada: no hi ha mal que per bé no vingui (de vegades SÍ, de vegades NO).
Tant de bo que la pugueu fer servir molt, no perquè us passin moltes coses dolentes, sinó que, quan us passin, que almenys pugueu obtenir-ne algun benefici a canvi.

Josep Megias Verges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada