dimecres, 14 de setembre del 2011

REVISTA SKORPIO 7 JULIOL 2011 ESPORT "TRAILWALKER 2011" pág.13

Pagina 13 SKORPIO 7 Juliol2011 ESPORT TRAILWALKER 2011 Els días 7 i 8 de maig es va fer aquí a Catalunya una de las carreras solidaries per equips més desafiants del planeta. El repte consistía en que equips de cuatre persones havien de fer a peu (caminant o corrent) 100 km. en un màxim de 36 hores. La única condició era que els membres de l’equip tenien que començar junts, anar junts durant tot el recorregut i acabar junts.
L’objectiu ¿ LLuitar contra la pobresa i la injusticia en el mon, recaudant en els días anteriors a la prova donatius per In termon Oxfam. Aquest any la recaudació era per fer uns pous d’aigua a Etiopia i cada equip tenia que intentar recollir un mínim de 1500 euros per aquesta causa. La ruta : De Santa Maria de Palautordera fins a Monistrol de Montserrat passant per els tres emblemàtics masisos del Montseny, Sant LLorenç de Munt i l’Obac i Montserrat.
211 equips van pendre la sortida, tan sols 143 van poder creuar la linia d’arribada. Les condicions atmosfériques d’aquella nit del dissapte 7 de maig no van ser presisament les més idóneas ja que la pluja, el fred i una forta tempesta, junt amb unes senyalitzacions de la ruta que alguns bromistas van sabotejar, van fer que el cansament i la desesperació s’apoderesin d’un piló d’equips, que veien perillar la seva integritat física van optar per abandonar.
Cada equip tenia un grup de suport de dos persones per en els punts de control de la carrera proporcionar-lis menjar, roba per canviarse,………..i sobretot donar-lis molts ànims i suport moral que és el que més fa falta en aquestes proves de resisténcia.
A Santa Susanna es va crear un equip promogut per l’Ada Busquets (mestre d’esports de l’escola) que junt amb tres companys més es van propossar el repte. Via Fora és el nom que es van possar. I el primer objetiu aconseguir els 1500 euros en donatius el van superar. El segon : arribar a meta no va ser posible. No obstant el valor i l’entrega dels nostres cuatre protagonistas bé val la meva més sincera i efusiva felicitació. La recaudació total la no menspreable xifra de 430.962 euros que Intermon Oxfam destinarà per una bona causa.
Josep Pons Puigdefàbregas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada