dimecres, 14 de setembre del 2011

REVISTA SKORPIO 4 EL VÍ página 8

Pagina 8 “ SKORPIO “ 4 Octubre 2010
EL VI
El negre
El vi negre és el que aporta major nombre d’arguments en el tast, ja que procedeix de raïms negres i s’elabora en maceració amb les pellofes, que aportaran una gran riquesa de colors, olors i sabors al producte final.
En líneas generals, el vi negre s’obté de raïms negres que previamente es desrapen i passen a una fase de premsat amb el propósit de trencar la pellofa i facilitar la sortida de la polpa. ( En els vins de maceració carbònica no es trenca el raÏm, per tal que la fermentació es faci amb raÏms sencers ).
La pasta es transporta al dipòsit de fermentació. És en aquest moment quan s’afegeix una petita
dosi d’anhídrid sulfurós per tal d’impedir l’oxidació del most i frenar possibles desenvolupaments bacterians.
Durant el procés de fermentació ( transformació dels sucres en alcohol ) es controla la temperatura per tal que treballin bé els llevats. Acabada aquesta fase, es procedeix a separar el que ja és vi de les pellofes.
Les següents fases seran de maduració i filtrats.
En resum, el vi negre és el producte de la fermentació del most en contacte amb la pellofa.
Els negres que passin a la fase d’emvelliment, reserva o gran reserva, s’hauran escollit entre partides de raïms nobles i el seu procés s’haurà sotmès a un especial seguiment.
Després d’haver descansat en el dipòsit, el vi es traslladarà a unes bótes de roure on reposarà uns anys.
Li seguirà una fase d’envelliment en ampolla abans de sortir al mercat.
Helena Cervera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada